MORE

Adblock Plus s-a apucat de vândut reclame

Pe vremuri, în ere de mult uitate când Brontozaurul nu era un dinozaur, exista ceva numit „plug-in de blocat reclame”, sau adblock, mai pe scurt. Această minunăție a tehnologiei permitea unui utilizator de browser web să blocheze toate reclamele de pe o pagină de internet. Desigur, asta era pe undeva prin paleozoic, în prezent, astfel de utilitare s-au pus pe vândut reclame.

Adblock Plus, populara aplicație care permite în teorie blocarea de reclame, anunță că a trecut la vânzarea de reclame. De săptămâna aceasta compania care întreține acest plug-in a decis să deschidă o piață proprie de reclame prin care cei care până acum erau afectați de blocarea reclamelor mai pot scoate ceva profit.

Site-urile care se vor alătura acestei inițiative vor putea obține până la 80% din venitul generat de reclamele afișate de Adblock Plus, așa că și atunci diversele pagini sunt vizitate de utilizatori care blochează reclame, tot își vor face apariția ceva reclame. Compania Eyeo promite că va livra doar reclame verificate, non-intruzive, care să nu facă browser-ul să meargă precum un brontozaur printr-o mlaștină și poate chiar care să nu aibă malware.

Conform dezvoltatorilor acestui utilitar, lansarea pieței de reclame (de pe urma căreia câștigă 6% din venitul generat de reclame) înseamnă că Adblock Plus se îndreaptă într-o direcție bună, pe un drum început cu implementarea listei albe de reclame permise.

Nu a fost prea mult scandal în jurul acestui anunț, deși atunci când fostul CEO al Mozilla a dezvăluit că noul său browser, Brave, va face exact același lucru, lumea a sărit cu furci și topoare la gâtul lui.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

13 comentarii

  1. Gandeste-te ca cei ce fac/publica ceea ce tu urmaresti online isi castiga banii din reclamele de pe siteurile lor. Gandeste-te asa. Daca permiti reclamele nu faci altceva decat sa sustii creatorul de continut. (Reclamele corecte,nu vorbesc de pop ups si click baits)

  2. majoritatea sunt invazive si livreaza malware. Ultima data cand am renuntat la adblock si am uitat sa il reactivez m-am ales cu malware de mi-a luat 3 ore sa imi repar pc-ul.

  3. But others rise, folosește și tu uBlock Origin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button