MORE

AdBlock a fost cumpărat, permite unele reclame

AdBlock, a nu fi confundat cu AdBlock Plus, sau originalul Adblock care a inspirat zecile de aplicații contemporane, a fost cumpărat. Extensia populară de Chrome pentru blocarea de reclame, ce a fost realizată de către un anume Michael Gundlach, are acum un nou proprietar, și nu mai blochează chiar toate reclamele.

Utilizatorii de AdBlock au fost întâmpinați de un mesaj atunci când au început să navigheze pe internet, prin care erau înștiințați că aplicația are acum un proprietar nou. Nu s-a specificat identitatea entității care deține acum AdBlock, o speculație fiind AdBlock Plus.

Faptul că această informație este momentan confidențială poate provoca puțină neliniște, considerând că micul scandal de acum câteva săptămâni, care făcea toată afacerea de blocare a reclamelor să sune ca un fel de încrengătură care percepe o taxă de protecție.

Concomitent cu anunțul schimbări conducerii, a venit și implementarea sistemului de Acceptable Ads. În cadrul acestuia, anumite reclame nu vor fi blocate ca standard, deoarece câteva site-uri au plătit taxa de protecție, pentru a putea rămâne deschise.

Cei care încă mai doresc să nu vadă nici un fel de reclamă vor putea umbla în setările aplicației pentru a dezactiva Acceptable Ads. Dar setarea implicită, pe care o folosește cea mai mare parte din populație, va permite accesul câtorva reclame aprobate.

Creatorul acestei extensii nu va fi implicat în dezvoltarea sa de acum înainte, numai Managing Directorul companiei va rămâne atașat la proiectul AdBlock, în cadrul structurii cumpărătorului necunoscut.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button