PCTECH

Adata SX8200 240GB – SSD cu viteze de 3GB/s accesibil pentru toti

Adata este seria de stocare dedicata segmentului de gaming. In aceasta serie a fost anuntat primul SSD pe slot M.2 care foloseste standardul NVMe.

ADATA SX8200 are performante care darama practic bariera de viteza a standardului SATA. SSD-ul vine din fabrica pentru prima data cu tehnologi performante care nu erau disponibile pentru segmentul consumer.

Acesta utilizeaza memorii TLD de la Micron pe 64 layer-e. SX8200 vine in patru variante: 240GB, 480GB si 960GB. Toate utilizeaza standardul PCIe 3.0 4x pe protocolul NVMe 1.3. Controlerul de memorie este un SMI SM2262.  Pentru testare am folosit modelul de 240GB care are un pret in jurul sumei de 300LEI. Pe hartie, varianta de 240GB, are o viteza de citire de 3200MB/s iar pentru scriere de 1100MB/s.  Pentru vitezele IOPS, acesta are 240000IOPS pentru citire si 200000IOPS pentru scriere.

SX8200 se alatura pietie entry level si mainstream de SSD-uri,  cu performante pe masura si preturi accesibile. Ne asteptam ca in anul 2019 piata de SSD-uri performante sa devina si mai accesibila, iar capacitatea acestora sa o egalizeze pe cea a HDD-urilor clasice. De asemenea trebuie sa luam in considerare ca in acest moment aproape toate placiile de baza vin echipate cu cel putin un slot M.2 care suporta standardul NVME, unele placi de baza mid level au chiar si doua astfel de sloturi.

Am testat folosind AS-SSD si am reusit sa obtinem o viteza de 3100MB/s pentru citire si 1050MB/s pentru scriere. La scrierea fisierelor 4K  am obtinut o viteza de 812MB/s si 995MB/s pentru citire. Timpul de raspuns a fost de numai 0.031ms pentru citire si scriere.

 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button