PCTelefoane

ADATA HC500 – Un HDD extern util si foarte aratos!

Odata cu aparitia televiziunii digitale, majoritatea decodoarelor externe suporta inregistrarea programelor preferate pe un dispozitiv de stocare extern. ADATA au lansat o serie dedicata aceste functii, si nu numai.

ADATA HC500 este un HDD extern, care vine in trei variante de marime: 500GB, 1TB sau 2TB. Rack-ul are conexiune pe USB 3.0, lucru care ii ofera o viteza foarte mare de citire si de scriere. In afara de acestei facilitati, ADATA au implementat un senzor antisoc numit G-Shock, care opreste automat HDD-ul cand acesta cade sau este lovit. In partea frontala, unde se gaseste mufa USB, exista si un LED care indica activitatea: cand acesta primeste un soc, LED-ul se aprinde rosu intermitent, iar cand socul este prea mare si HDD-ul a fost avariat, acesta ramane rosu. In restul situatiilor normale de functionare culoarea este albastra.

Noul HDD la pachet vine cu un soft numit Backup Now EZ, cu care puteti creea foarte usor backup-uri la fisierele personale si de asemena va puteti salva si datele in cloud. Salvarea in cloud este gratuita timp de un an. Rack-ul are o carcasa din aluminiu si vine in doua culori, Gold sau Titanium. Greutatea poate varia de la 178 de grame pana la 216 grame, in functie de capacitatea hardului.

Modelul primit de noi in teste are in interior un HDD de 500GB, mai exaxt un TOSHIBA MQ01ABF050. Acest HDD are interfata SATA 3 si o turatie de 5400RPM. Ca viteze de citire si de scriere acesta a resuit sa obtina 110MB/s in ambele cazuri, iar viteza a fost constanta, in conditiile in care pentru testare am folosit un fisier cu o marime de 30GB. Pretul pentru modelul de 1TB este in jurul a 300RON. HDD-ul are o garantie de 3 ani. In pachetul acestuia se mai gaseste si un cablu USB 3.0, si, desigur, dispozitivul este combatibil si cu USB 2.0. Trebuie de mentionat ca acesta nu necesita alimentare separata, iar cand nu este utilizat, dupa cateva secunde trece automat in stand-by, dar ramane in continuare vizibil de catre sistemul de operare. Am conectat HDD-ul si la o tableta cu Android, iar aceasta l-a detectat imediat, si l-am putut folosi fara a intampina probleme.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button