PC&Consoles

Acum poți integra un AI adevărat în Skyrim

Personajele aleatoare care se plimbă prin Skyrim tind să nu fie cele mai deștepte entități din lume. Nici acel Radiant AI nu prea ajută la a schimba opinia generală că jocul este plin de manechine pe roți ce reacționează la stimuli externi cam la fel de bine ca o piatră. Personajele nici măcar nu reacționează când reușești le furi pantalonii pe care îi poartă.

Asta se schimbă, acum, mulțumită unui noi mod realizat de cercetători de la universitățile statului Carolina de Nord și a orașului Lisabona. Aceștia au pus la punct un mod numit CIF-CK ce permite personajelor din Skyrim să se comporte mai mult ca persoane reale. Asta înseamnă că vor avea opinii despre personajele celelalte și despre jucător, și vor avea scopuri pe care vor încerca să le îndeplinească.

În efect, acest mod adaugă o componentă socială în stilul lui The Sims, la care poți insulta, oferi cadouri, flirta și afecta o relație personală cu celelalte personaje. La rândul lor, acestea vor face la fel, ducând la situații complexe care în mod normal nu s-ar putea produce în Skyrim.

Mod-ul, pentru cei interesați, poate fi găsit atât pe Steam cât și pe Nexus, și reușește să ofere măcar o mostră din ce s-ar putea realiza dacă s-ar depune ceva mai mult efort la realizarea unei lumi complexe.

[Gamasutra]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button