MORE

Acum poti imprima hidraulice si roboti

Tehnologia de imprimare 3D a primit mai multa functionalitate, gratie unei descoperiri facuta de MIT.

Un grup de cercetatori a gasit o metoda prin care o imprimanta 3D poate folosi in acelasi timp atat material solid cat si material lichid pentru realizarea de modele. Practic, aceste materiale incep ca lichide, dar prin aplicarea unei lumini ultra-violete, componentele dorite vor deveni permanent solide sau poate doar semi-solide, in functie de necesitate.

Si de ce ai vrea sa imprimezi solide si lichide la un loc? Pentru a construi hidraulice. Genul de hidraulice care pot fi folosite la realizarea unor roboti capabili sa se miste.

Practic, tot ce mai trebuie apoi este atasarea unui motor si a unei surse de energie si vei avea un robot gata functional scos de la imprimanta 3D.

Nu va fi tocmai un T-800, dar tot este o chestie capabila sa se miste si chiar sa fie comandata printr-un telefon, daca ii sunt atasate componentele necesare. Aceasta tehnologie ar fi implementabila si in imprimante 3D existente, dar nu s-au oferit inca detalii despre cum s-ar putea face asta.

Tot ce mai trebuie apoi este o imprimanta 3D capabila sa imprimeze titaniu si vom fi cu un pas mai aproape de armata interminabila de roboti a lui Skynet.

[Htxt]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button