TECH

Acum poți face poze de 360 grade direct din Facebook

Facebook îți dă posibilitatea acum să faci poze de 360 grade direct din aplicația lor, fără a mai fie necesar orice alt tip de hardware în afara telefonului tău mobil.

În caz că nu ați depistat-o până acum, nu vă rușinați; opțiunea nu e tocmai la vedere, și nu e disponibilă din meniurile camerei accesate prin intermediul aplicației. În următoarele rânduri aveți prezentate instrucțiunile comunicate chiar de Facebook pentru a accesa această nouă funcție:

  • Deschideți aplicația Facebook și apăsați pe opțiunea „360 Photo” deasupra știrilor, de unde vă actualizați statusul
  • Apăsați butonul albastru și urmăriți calea trasată de la început și până la sfârșit până ați realizat o panoramă completă
  • Selectați „perspectiva de început” preferată din poză și distribuiți

Dacă și vouă vi s-au părut ambigue instrucțiunile celor de la Facebook, venim în ajutorul vostru cu o captură de ecran care arată mai exact unde se regăsește opțiunea în interiorul aplicației. Practic, tot ce trebuie să faceți este să atingeți ecranul în zona de status update, ca și cum ați scrie un mesaj normal de actualizare. După ce ați făcut asta ar trebui să vă apară o listă, ca în poza de mai jos. Printre funcțiile afișate aici ar trebui să fie disponibilă și noua comandă 360 Photo.

Ce este și mai interesant este că poza astfel efectuată poate fi setată și pe coperta profilului vostru de Facebook. Și nu doar cele făcute prin intermediul aplicației, ci orice poză de 360 grade, indiferent de sursă. Aceasta este prima schimbare pe care o efectuează Facebook pentru coperta profilului din momentul în care această funcție a fost implementată.

În afară de faptul că puteți roti perspectiva după bunul plac, pozele făcute la 360 grade funcționează exact ca oricare altă poză. Asta înseamnă că aveți posibilitatea să le postați pe cronologia voastră, să le postați în albume alături de celelalte poze ale voastre, sau să le distribuiți unui grup anume. Pozele efectuate astfel suportă inclusiv funcția de zoom sau de etichetare a persoanelor prezente în cadru.

Aveți mai jos un clip promoțional care prezintă mai în detaliu această nouă caracteristică:

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button