PC

Acum poți cumpăra procesoare Intel customizate

Începând cu seria Ivy Bridge, Intel a decis să folosească o altă metodă prin care să lipească pastila procesorului de capacul său. Una mult mai puțin eficientă ca pe vremuri, lucru ce a dus la obiceiul entuziaștilor de-a descăpăci procesoarele pentru a înlocui pasta cu ceva mai bun.

Dar dacă nu ai priceperea sau timpul pentru o astfel de bătaie de cap, te poți baza pe comunitate să ofere o soluție. Au început să își facă apariția pe internet diverse entități care nu doar că vând procesoare Intel Core i7 8700K garantate să atingă viteze bune în overclock, dar care au deja o altă pastă termică. Diferența de preț dintre procesoarele normale și cele modificate poate fi destul de mare, în unele cazuri atingând chiar 870 de euro pentru modele ce pot atinge 5.2GHz ca standard.

Motivul pentru care acestea pot costa atât de mult este că atât soluția ce conectează pastila procesorului de capac a fost înlocuită cu una compusă din metal lichid, cât și pentru că acel capac a fost înlocuit cu unul făcut din argint cu puritate de 99.9%. Modelele acestea sunt făcute de Der8auer, un overclocker cu ceva renume în comunitate. Argintul nu este pus acolo de formă, ci pentru a putea asigura o răcire mai bună.

Poate că nu va fi ceva pe placul tuturor, având în vedere costul, dar e bine de știut că cei din comunitate încă se străduiesc să obțină cea mai bună performanță cu putință din hardware. Nu prea veți vedea mostre similare de la AMD, din moment ce acele procesoare au deja soluția de răcire optimă, limitările lor venind de la arhitectură și de la procesul de producție.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button