SecuritateTech&IT

iOS 15.4 a fost lansat și iată de ce este foarte important să-l instalezi!

iOS 15.4 este de acum disponibil pentru posesorii de iPhone-uri și aduce o serie de îmbunătățiri și caracteristici noi. Printre cele mai dorite și mai populare se numără faptul că, de acum, Face ID își va face treaba și-ți va debloca dispozitivul chiar și dacă porți mască. Ai și niște update-uri pentru Apple Keychain, acel password manager, o voce nouă pentru Siri, emoji-uri suplimentare și o groază de bugfixes.

Însă nu ți se recomandă insistent să instalezi iOS 15.4 doar din aceste motive. Noua versiune a sistemului de operare este de fapt cea care rezolvă nu mai puțin de 39 de probleme de securitate, o bună parte dintre acestea fiind destul de serioase. Producătorul a ales să nu detalieze natura acestor probleme și fixurile aferente, îndemnându-și utilizatorii să instaleze cât mai repede posibil iOS 15.4. Astfel, potențialii atacatori nu se vor putea prinde ce anume le va sta în cale și cum anume vor putea contracara consolidarea securității.

Un exemplu de vulnerabilitate rezolvată de iOS 15.4 se leagă de mai multe sughițuri ale lui WebKit, motorul responsabil de funcționarea lui Safari. Mai apoi, securitatea la nivel de Kernel va fi și ea îmbunătățită pentru ca aplicațiile periculoase să nu mai poată executa automat coduri ce n-ar trebui să existe într-un iPhone securizat.

iOS 15.4 te ferește de exploit-uri periculoase

Asta este doar o mică parte din problemele pe care le rezolvă iOS 15.4 și n-ar fi prima oară când un update de soft rezolvă probleme grave (amintim aici și iOS 15.3.1). Diferența este că, acum, iOS 15.4 a reușit să peticească bubele cu pricina înainte ca ele să fie exploatate de către atacatori. Prin urmare, niciuna din vulnerabilitățile identificate și corectate de noua versiune a sistemului de operare nu a fost descoperită de indivizi dubioși puși pe hacking.

Atât Apple, cât și experții în domeniu, îi îndeamnă pe utilizatori să facă imediat trecerea la iOS 15.4 pentru a scăpa de o serie de probleme serioase care pot infesta dispozitivul pentru acces la Kernel, ceea ce este un risc imens.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button