GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Activision interzice un patch făcut de comunitate vechi de 14 ani

Săptămâna aceasta am primit o surpriză destul de plăcută, clasicul Soldier of Fortune fiind lansat pe GOG, alături de urmașul său excelent și celălalt joc despre care nu vorbim.

Însă fanii seriei au primit un alt fel de surpriză, un fel neplăcut de surpriză. Genul de surpriză pe care numai o corporație masivă care nu înțelege ce vinde, cui, sau de ce, ar putea să o facă. De ani de zile există pe internet ceva numit SoFplus Mod. O modificare a jocului vechi care activează anumite opțiuni noi, ca suport pentru ecrane în format 16:9. Mai important de atât, comunitatea a construit și câteva mici îmbunătățiri menite să rezolve faptul că infrastructura de multiplayer a jocului este un risc de securitate.

Așa cum este făcut ca standard, serverele lui Soldier of Fortune pot foarte ușor atacate de la distanță, permițând celor curioși să provoace tot felul de probleme, cum ar fi obținerea accesului la PC-ul celui care găzduiește serverul. E ușor de înțeles că un patch care rezolvă această problemă, și este folosit la scară largă de comunitate de peste un deceniu, ar fi în continuare folosit acum că jocul a sosit pe GOG. În special pentru că varianta de GOG nu dispune nativ de îmbunătățirile aduse de patch.

Eh, Activision a considerat că acest patch este un lucru rău, un lucru foarte foarte rău, și a ordonat ca toate fișierele legate de el, chiar dacă nu conțineau cod provenit din Soldier of Fortune, să fie îndepărtate de pe internet. Aceste fișiere se aflau pe site-ul cu pricina de 14 ani, timp în care nu i-a păsat nimănui de ele. Dar acum că jocul este pe GOG, Activision probabil a considerat că un patch este același lucru cu piraterie și a decis să sule în iaurt cu napalm și să se asigure ca nu cumva să le calce cineva pe coadă.

Activision nu a emis deocamdată o explicație oficială pentru demența sa, corporațiile rare ori fac asta.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button