PC&Consoles

Activision este dat în judecată pentru o mașină din Call of Duty

Când vă gândiți la Call of Duty, care este primul lucru care vă trece prin minte? Cumva că o parte integrală a succesului său este prezența mașinii utilitare de armată Humvee? Știți voi, chestia aia pe care de obicei se desfășoară printre cele mai plictisitoare părți din campaniile de single player, și este omologul militar al Hummer-ului.

Eh, compania care produce Humvee-ul, AM General, a decis din senin că motivul pentru care Call of Duty se vinde este mașina lor, așa că au dat în judecată Activision. Ce e drept, problema este puțin mai nuanțată. Activision a tot folosit mașina în jocurile Call of Duty fără permisiunea companiei. Mai rău de atât, a lansat și jucării Call of Duty care printre care se număra și mașina respectivă. Asta nu este tocmai legal.

Probabil vă întrebați de ce Call of Duty, un joc dedicat unui public de vârstă 17+, are o serie de jucării. Răspunsul ar trebui să fie destul de evident dacă ați intrat vreodată în modul de multiplayer.

Cert este că folosirea Humvee-ului, o marcă înregistrată, fără permisiunea AM General nu a fost o idee prea bună. Cele două companii chiar par să fi fost la un moment în discuții, dar fără să ajungă la o înțelegere. Poate că AM General exagerează importanța mașinilor în jocuri, dar prezența lor fără permisiune este incontestabilă.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Până acum nici nu știam ce e ala Humvee, și în locul lor m-aș bucura pentru reclamă, bine că acum 7 ani nu a comentat nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button