MORE

Activision-Blizzard cumpara King pentru 5.9 miliarde de dolari

Activision-Blizzard, cel mai mare publisher de jocuri video, anunta achizitia unuia dintre cei mai mari producatori de jocuri pentru telefoane mobile, King Digital.

Suma implicata in aceasta tranzactie este halucinanta, 5.9 miliarde de dolari. Mai mult decat a platit Disney pentru intreaga Lucasfilm, care includea filme, muzica, jocuri, carti si totul pana la sepci. Practic, este mai mult decat a platit cam oricine pentru orice altceva din industria jocurilor, cu exceptia tranzactiei facute dintre Activision si Vivendi pentru Blizzard si Sierra, care se apropia de 19 miliarde de dolari.

Cum se face ca Activision-Blizzard a platit atat de mult pentru King? Simplu, jocuri precum Candy Crush Saga genereaza profit atat de mult incat iti vine sa lesini si se te intrebi de ce se mai deranjeaza cineva sa produca jocuri pentru PC si console. Vorbim aici de un venit anual de aproape 2 miliarde de dolari, din care peste 500 de milioane este doar profit.

Aceasta achizitie va cimenta Activision-Blizzard ca o forta de temut din industria jocurilor video, practic fara nici un fel de paralel. Compania dispune acum de proprietati excesiv de profitabile, precum: World of Warcraft, Call of Duty, Destiny, Candy Crush Saga, iar in curand… probabil Candy Crush Hearthstone Saga.

Cele doua companii se vor potrivi de minune, la urma urmei, Activision-Blizzard este o companie excesiv de litigioasa, iar King a incercat sa impiedice lansare lui The Banner Saga, pentru ca avea cuvantul „Saga” in titlu.

[PC Gamer]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close