MORE

Activision aduce inapoi Sierra si King’s Quest

Activision ii aduce inapoi pe Sierra si King’s Quest. Nu… nu ati citit gresit! Sierra si King’s Quest, doua dintre cele mai cunoscute nume in anii 80-90′ isi vor face aparitia curand. Activision va relansa si cateva clasice Sierra, incepand cu un actualizat King’s Quest si un nou Geometry Wars.

„Scopul lui Sierra este de a gasi si lucra cu dezvoltatori independenti si talentati care lucreaza la propriile proiecte extraordinare sau care sunt pasionati de ideea de a lucra la un IP Sierra”, spune Bob Loya, Directorul Senior al Activision. „Ne aflam in discutii cu un numar mare de dezvoltatori independenti si de-abia asteptam sa impartasim mai multe detalii cu fanii nostri in viitorul apropiat.”

Primul deal care sa fie anuntat e de fapt pentru un joc vechi : The Odd Gentlemen, dezvoltatorii lui The Misadventures of P.B Winterbottom, lucreaza la o noua versiune pentru King’s Quest care este asteptata sa fie gata pentru 2015. Din ceea ce am inteles, va fi o reimaginare a jocului, nu doar un remake direct, dar studioul a zis ca o sa aiba acelasi mix de „puzzleluri dificile si naratiuni captivante” ca si originalele jocuri. Pentru cei care prefera ceva mai recent de la Sierra, Geometry Wars 3: Dimensions, o aditie full 3D a francizei, este programata sa se lanseze in timpul sezonului de sarbatori, acest joc se aflandu-se in productie tot la Lucid Games.

„Suntem foarte mandri cu privire la ce am creat in toti acei ani care au trecut de la Sierra Online, si stirile de azi despre cum Sierra va fi mentinut ca si un brand specific de jocuri indie, sunt foarte incurajatoare”, spune fondatorul Sierra Ken Williams intr-o declaratie raportata de Eurogamer. „Asteptam sa vedem cum spiritul independent al lui Sierra va continua sa traiasca, si sunt in special entuziasmat sa vad ce va face The Odd Gentlemen cu King’s Quest.”

Nu putem decat sa ne frecam palmele si sa asteptam cu interes un remake al unuia dintre cele mai aclamate si respectate adventure games din istorie. Pe de alta parte, pentru noi, europenii, Sierra inseamna si Half Life, asa ca avem inca un motiv de nostalgie. Atat timp cat nu transforma King’s Quest intr-un shooter, totul este bine!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button