Știri ITTECH

Acțiunile Apple au înregistrat cea mai mare creștere din ultimii ani

Apple a primit un cadou întârziat de Crăciun, când cotația la Bursă a companiei a înregistrat zilele trecute cea mai mare creștere într-o singură zi din 2014 încoace. Gigantul de tehnologie se află în continuare destul de departe de valoarea de 1 trilion de dolari înregistrată mai devreme în 2018, dar ultimele rapoarte de piață indică un parcurs de recuperare, determinându-i pe unii analiști să estimeze că Apple va ocupa primul loc în topul FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google) în 2019. La timpul prezent, compania ocupă penultimul loc într-o listă unde Netflix a înregistrat cea mai mare creștere, iar Facebook cea mai mică.

Predicțiile analiștilor în privința locului de frunte pe 2019 se bazează nu atât pe vreun succes remarcabil de piață din partea gigantului din Cupertino, cât pe faptul că marii săi rivali vor fi afectați de reglementări mai severe de confidențialitate. Ca o companie care nu monetizează datele clienților în același mod, Apple vor fi mai puțin afectați de astfel de măsuri.

După Crăciun, Apple tranzacționau la 157,17 dolari pe acțiune, cu un plafon de piață la 745,834 miliarde de dolari. Microsoft conduceau pachetul cu un plafon de piață situat la 772,05 miliarde de dolari, iar Amazon se aflau pe locul trei, cu un plafon de piață la 719,225 miliarde de dolari.

Cresterea de 7,04% este cea mai mare creștere înregistrată pe o zi pentru Apple din aprilie 2014, însă dacă asta îi face pe unii optimiști în privința viitorului companiei, alți experți se păstrează rezervați, invocând predicții pentru un colaps comercial al iPhone în 2019.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button