MORE

Acesta era Surface Mini

Microsoft încerca acum câțiva ani să extindă acoperirea sistemului de operare Windows și pe tablete, folosind varianta Windows RT. Una ce a fost sortită eșecului, dintr-o varietate de motive.

Iar unul din ultimele dispozitive care urma să aibă acest sistem de operare a fost redescoperit recent, Surface Mini. Această tabletă era gândită ca o variantă ceva mai modestă a lui Surface Pro 3, variantă lansată în 2014, dar cu o diferență importantă. Pe lângă dimensiunea redusă, nu avea sistemul complet de operare de desktop, ci Windows RT 8.1.

Tableta nu a mai fost scoasă pe piață, din moment ce nu prea exista interes pentru acest gen de dispozitiv. Surface mini avea un ecran de 8 inch, cu o rezoluție de 1440×1080, avea 32GB de stocare și un chipset Snapdragon 800, cu 1GB de memorie RAM. Nu tocmai ce te-ai aștepta de la ceva care ar fi trebuit să intre aproximativ în aceeași categorie hibridă de toaster-frigidere ca Surface Pro.

Surface Mini nu venea la pachet cu o tastatură, dar beneficia de același suport ca varianta normală, și putea chiar să folosească stylus-ul de la Surface Pro 3.

Prototipul ce-a ieșit recent la suprafață arăta că Microsoft avea un dispozitiv complet funcțional și gata de producție, decizia de anulare a proiectului fiind luată foarte târziu în dezvoltarea sa.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button