RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Acest robot ar putea înlocui muncitorii din depozite

Parcă n-am mai avut de mult parte de o demonstrație a talentului în robotică a celor de la Boston Dynamics. Din fericire, săptămâna trecută, fosta divizie a Google, actualmente în proprietate SoftBank, a publicat o prezentare a unei noi creații foarte promițătoare.

Noua mașinărie gândită de Boston Dynamics nu mai este tocmai bipedă, ci are roți, și este gândită să înlocuiască lucrătorii din depozite și magazii, având abilitatea de a ridica tot felul de cutii și de a le muta din loc în loc după cum i se cere. Robotul, numit Handle, arată de parcă cineva ar fi combinat un struț cu un trebuchet, acel instrument de asediu medieval adesea confundat cu o catapultă.

Cea mai mare parte din greutatea robotului se afla în partea sa dorsală, ce acționează ca o contra-greutate pentru a păstra în mod constant echilibrul. De ridicarea efectivă a cutiilor se ocupă un sistem de ventuze ce nu vor ridica lucruri mai grele de 15 kilograme în momentul actual, pe care le poate deplasa pe cont propriu, fără direcție umană, la o viteză de maxim 15 kilometri la oră.

Trebuie subliniat că Handle nu este controlat prin telecomandă, în schimb se folosește de codurile QR amplasate peste tot pentru a-și da seama ce cutii trebuie să ridice și unde trebuie să le lase, ceea ce înseamnă că poate lucra pe cont propriu pe termen nedefinit… sau cel puțin până ce i se termină bateria.

Boston Dynamics a realizat până acum roboți cu aplicații militare, sau pur și simplu pentru proiecte de cercetare, dar asta s-ar putea schimba cu această creație. Handle pare a fi tocmai genul de lucru care și-ar putea găsi o casă în depozitele Amazon, compania având ceva dispute în ultimul an cu angajații săi. Cu siguranță este un design ce pare mai eficient decât cel prezentat cu doi ani în urmă, pe vremea când avea brațe în loc de ventuze.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button