TECH

Acest cablu HDMI poate face o imagine mai bună

Ați cheltui echivalentul a 100 dolari / euro pe un cablu care promite o calitate mai bună a imaginii? Există multe firme pe piață care promit acest lucru, iar majoritatea sunt departe de a fi credibile. Totuși, mCable Gaming Edition de la Marseille pare să fie ceva deosebit. Ce separă acest cablu HDMI de celelalte este un cip integrat de semnal video care oferă anti-aliasing contextual.

Sună mai mult a ceva gen hocus-pocus, nu? Poate, dar poate nu. Deși noi nu l-am testat, cei de la PCPerspective au făcut-o și par să fi fost impresionați. Au recunoscut și ei că sună ciudat, dar recunosc că au văzut o diferență semnificativă în calitatea imaginii când au schimbat de la un cablu HDMI normal la mCable Gaming Edition. De asemenea, conform afirmațiilor companiei, site-ul nu a observat nicio diferență pe partea de latențe.

Cablul își face magia printr-un algoritm AA post-procesare care este aplicat imaginii înainte ca aceasta să ajungă pe ecran, și suportă o rată de cadre pe secunde de până la 120 fps, la o rezoluție de 1080p.

Deci, cui i-ar putea fi adresat acest produs? Păi, în primul rând, ar putea fi dedicat posesorilor de console. Marseille afirmă că „nu mai există suficientă putere de procesare rămasă într-o consolă pentru a atenua procesul de aliasing„, lăsând loc unei soluții externe să se ocupe de așa ceva. Și aici intervine mCable Gaming Edition.

Mai jos aveți comparate două poze făcute pe un PlayStation 3:

Iar aici este o comparație de pe Xbox 360:

Marseille adaugă:

Consolele de jocuri au o problemă: nu pot randa foarte bine. Chiar dacă au putere mare de calcul, tot nu reușesc să redea multe detalii cheie, deoarece procesoarele fizice sunt limitate, ceea ce duce la un framerate și o rezoluție insuficientă, care duc mai departe la „artefacte” precum margini zimțate și texturi strălucitoare.

Acestea fiind spuse, ați putea folosi acest cablu și între un PC și un monitor. Probabil nu aveți nevoie, deoarece majoritatea jocurilor oferă posibilitatea de a activa anti-aliasing din opțiuni. Ar putea fi totuși o soluție pentru gamerii de PC care au un calculator mai slab, dar chiar și atunci poate 119 dolari (sau 129 sau 139 pentru variantele mai lungi) ar putea fi mai bine cheltuiți pe un upgrade la placa video.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button