MOREReviewsRSS PaginaDeMediaTECH

Acer Spin 3 (2020): un laptop convertibil care nu-ți golește conturile

După ce l-am văzut pe Marinake ce frumos desena pe ecranul noului ACER Spin 3 2020 cu stylus-ul activ Wacom cu 4096 de nivele de presiune – ocazie cu care am aflat că avem un adevărat artist în redacție – la modul cel mai serios, chiar a făcut arte băiatul ăsta – m-am decis să scriu eu acest ultraportabil, deși vă spun de la fața locului, convertibilele nu sunt /nu erau/ și cel mai posibil, nici nu o să fie vreodată în aria mea de acoperire – nu mi-au plăcut niciodată, nu m-au pasionat, le-am ignorat. punct.

Dar, cum desenul lui Marinake se năștea, și ce fericit ne spunea cât de ușor este să desenezi și ce feeling plăcut avea, mi-am dat seama că da, nu eram în target, de asta nu înțeleg produsul. În schimb, pentru cei ce vor să se distreze cu un ecran touch, în mod tabletă sau orice alt scenariu, este un laptop ideal. Mai ales că nici nu trebuie să-ți faci credite pe 5 ani pentru el: este un laptop cinstit, între 2500 – 3000 Lei.

Design, ecran, ergonomie

Evident, la bugetul acesta nu vă așteptați la aluminiu și combinații exotice de aliaje – plasticul este rege pe toată carcasa.

Nici tastatura nu este iluminată – asta am resimțit-o, a durut – în schimb tastele sunt plăcute, moi, poți să scrii destul de repede. Tastele au o cursă mai scurtă, asta s-ar putea să fie pe placul multora, mie mi-ar fi plăcut să aibă mai mult feedback în schimb. Singurul aspect chiar disperant este cum au pitit ei tastele Page Up/Home si Page Down/End deasupra tastelor anorexice direcționale stânga/dreapta – practic toată zona aia a devenit un conglomerat haotic. Dar ce mai contează tastele direcționale, dacă ai stylus/ecran tactil, nu? Însă, trecând peste micile imperfecțiuni ale layout-ului, interacțiunea cu tastatura a fost o experiență ok.

Legat de ergonomie, am și eu o întrebare (mai mult o obsesie de-a mea): dacă tot au fost atât de darnici să pună un port Thunderbolt pe Spin 3, de ce nu au făcut alimentarea prin el? De ce mai e nevoie de o alimentare non-standard, pe mufă mică (cele care mă scot din sărite și la Zenbook-uri)? E doar o întrebare pe care tot mi-o pun și la alte laptop-uri cu TB3 pe care le-am întâlnit, nu e ACER nici pe departe singurul pe lista asta.

Tot legat de ergonomie, trebuie menționat că avem un laptop destul de ușor pentru categoria sa: 1,5kg (datorită sticlei suplimentare de pe ecran, laptop-ul convertibil este mai greu decât un laptop obișnuit), și are și o grosime de doar 17 mm (din nou, foarte bine, în acest buget).

Ecranul: 14” FullHD, IPS, multi-touch, glossy

Nu sunt absurd, nu mă așteptam să văd sRGB 100% la un laptop sub 3000 Lei, însă gamut-ul de 60%, care mie personal mi se pare subțire, va fi cel mai sigur trecut cu vederea de cei dornici să achiziționeze un laptop relativ accesibil la preț.

În schimb am măsurat un contrast de 1500:1, o rată impresionantă, născută dintr-un black level foarte bun, de doar 0.2cd/m2 și o luminozitate de 300cd/m2.

Dotări hardware

Noul Spin 3 a fost upgradat la cel mai nou procesor Ice Lake U pe 10nm, în modelul de față fiind instalat un quad core, 8 fire, un Intel Core i5-1035G1. Nu vă așteptați la miracole de la el, însă pentru task-uri de zi cu zi – browsing, office, filme, este exact ce trebuie.

SSD-ul pornește de la 128GB și poate ajunge în funcție de configurații, la 1TB. versiunea de 128GB cu care ne-am jucat, este unul în categoria ”peste medie”, adică majoritatea utilizatorilor au SSD-uri de 400-500MB/s în sistemele de acasă.

Conectica

Conectica este bună având zona asta de preț: avem portul TypeC/Thunderbolt, 2 porturi USB 3.1 gen 1 (a se citi vechiul USB 3.0), un port HDMI 2.0, jack-ul audio și un slot de MicroSD

Autonomie

Bateria de 48Wh ar trebui să țină în viață laptop-ul până la 12 ore, conform producătorului taiwanez, însă scepticul din mine am supus laptop-ul la două scenarii:

  • ecran setat la 118 cd/m2, Bluetooth și Wi-Fi pornit (ON), power management-ul pe Max Battery
  • ecran setat la 103 cd/m2, Bluetooth și Wi-Fi oprit (OFF), power management-ul pe Max Battery

E (f) bine, dar încă cam departe de cele 12 ore date de producător.

Concluzie

Includerea unui stylus de calitate este on selling point bun, diferențiază convertibilul de față de alte modele de pe piață. Pentru cei care din când în când vor să fie și artiști, nu vor să scoată din buzunar sume exorbitante pentru un laptop, vor un laptop numai bun de văzut filme în călătorii lungi, Spin 3 este o soluție destul de potrivită.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button