Știri IT

Acer prezintă noi produse la IFA 2017

IFA 2017 este pe cale să înceapă, iar în cadrul acestui eveniment veți vedea o sumedenie de produse noi de la Acer.

Compania doar ce a dezvăluit în cadrul prezentării Next@Acer trei noi modele de notebook-uri, din seriile Swift și Spin.

Primul dintre ele este Swift 5, un notebook foarte subțire, cu o greutate mai mică de 1 kilogram, ce oferă putere suficientă de calcul pentru muncă ușoară și are un ecran multi-touch capabil să redea rezoluția de 1920×1080. Swift 5 vine cu tehnologia Acer TrueHarmony, capabilă să redea sunet de calitate, având certificare pentru Dolby Audio Premium. Notebook-ul mai are certificare și pentru Skype for Business.

Prețul pentru Swift 5 este de 1100 euro, și va fi disponibil prin regiunea noastră în luna decembrie.

Cei care au nevoie de ceva mai multă performanță pot opta pentru Switch 7 Black Edition, un notebook a cărui tastatură poate fi detașată, și în care veți găsi o placă video dedicată și răcită fără un ventilator, prin tehnologia Dual LiquidLoop. Sistemul este echipat cu un procesor i7 din noua generație, o placă grafică GeForce MX150 și un ecran IPS de 13.5 inch cu o rezoluție de 2256×1504. Sistemul vine la pachet și cu un stylus bazat pe tehnologia Wacom EMR, ce îi permite să detecteze până la 4096 nivele de presiune. Iar pentru cei care au securitate în minte, include un senzor de amprente.

Switch 7 Black Edition va fi disponibil la prețul de 2000 de euro din luna decembrie.

În cele din urmă, Acer a dezvăluit și Spin 5, un notebook de tipul convertibil, ce poate fi folosit fie ca un laptop normal, fie ca o tabletă, fără componente detașabile. Spin 5 vine în două variante, de 13 și de 15 inch, ambele variante având procesoare Intel din generația cea nouă și până la 16GB de memorie RAM. Versiunea cea mare poate fi opțional echipată și cu un GeForce GTX 1050. Spin 5 include și suport pentru recunoaștere vocală, ce permite utilizarea unor aplicații precum Cortana de la o distanță de 4 metri.

Cele două versiuni ale lui Spin 5 vor fi disponibile din luna septembrie, la prețul de 900 de euro pentru varianta de 13 inch și 1000 euro pentru varianta de 15 inch.

Din domeniul proiectoarelor, Acer a prezentat la IFA 2017 două modele noi. P8800 și VL7860.

Primul dintre ele, P8800, este destinat spațiilor mari, oferind o rezoluție de 4K, un nivel de luminozitate de până la 5000 de lumeni, și un raport de contrast de 1.2 milioane la 1. Proiectorul oferă o calitate a imaginii suficient de bună încât să se încadreze în spațiile de culoare Rec. 709 și Rec 2020.

Proiectorul VL7860 este gândit pentru uz personal, fiind capabil să redea o rezoluție de 4K pe o diagonală de 120 de inch, cu o intensitate de 3000 de lumeni și un contrast de 1.5 milioane la 1, prin intermediul sistemului DynamicBlack. Proiectorul poate reda 100% din spațiul de culoare Rec. 709, prezentând culori foarte distincte, și este compatibil cu standardul Rec. 2020. VL7680 este, ca urmare, capabil să redea imagini în format HDR.

Detalii despre prețul și lansarea acestor două proiectoare noi nu sunt deocamdată disponibile.

Acer a mai prezentat la IFA 2017 și produse dedicate gaming-ului, sub forma seriei Predator. Primul pe rol este Predator Orion 9000, un desktop echipat cu un sistem de rărire marca Acer, numit IceTunnel 2.0, care permite menținerea PC-ului la temperaturi acceptabile în cam orice situație. Acest sistem este echipat cu un procesor Intel i9 cu 18 nuclee, până la 128GB de memorie RAM, alături de opțiunea de-a avea două plăci video GeForce GTX 1080 Ti în SLI, sau chiar patru plăci video Radeon RX Vega. Cei care vor stocare la viteză mare vor putea să se folosească din plin și de cele trei sloturi M.2. Prețul pentru sistemele din seria Predator Orion 9000 va fi în jurul a 2000 de euro, și vor fi disponibile din luna noiembrie în Europa.

acer next

Monitorul Predator X35 are o diagonală de 35 de inch, oferind un ecran curbat capabil să redea o rezoluție ultra-wide de 3440×1440. Panoul acestui monitor este suficient de avansat încât să redea imagini în format HDR, având 512 zone de iluminare controlate spearat, ce îi permit să atingă până la 90% din standardul DCI-P3. Monitorul suportă și G-Sync, ceva ce cu siguranță va bucura gamerii, dar poate nu la fel de mult ca faptul că rulează la 200Hz și are un timp de răspuns de doar 4 milisecunde. Predator X35 va fi disponibil abia de anul viitor, prețul nu a fost anunțat.

În cele din urmă avem și ceva accesorii de gaming. Căștile Predator Galea 500 vin echipate cu tehnologia Acer TrueHarmony 3D Soundscape, ce permite recrearea cu acuratețe a poziției capului jucătorului în mediul virtual. Cu toate acestea, promite a fi foarte bune și la redarea muzicii. Iar mouse-ul de gaming Predator Cestus 500 se remarcă prin switch-uri a căror rezistență poate fi calibrată manual, permițând optimizarea click-urilor după preferințele proprii. Mouse-ul mai are și iluminare RGB. Aceste două dispozitive vor costa 300 de euro, în cazul căștilor Predator Galea 500, și 90 de euro, în cazul mouse-ului Predator Cestus 500. Ambele vor fi disponibile din luna noiembrie.

Trecând apoi în domeniul realității virtuale, Acer a prezentat la IFA propriul proiect din inițiativa Windows Mixed Reality, sub forma unui headset ce poate fi folosit atât la aplicații de AR, cât și de VR. Fiind compatibil cu standardul stabilit de Microsoft, headset-ul include două camere frontale ce sunt folosite la prelucrarea imaginii din jur, precum și la stabilirea poziției utilizatorului, alături de senzorii ce se află la bordul sistemului. Perechea de controllere de VR ce pot fi cumpărate alături de acest dispozitiv permite controlul unei scene VR sau AR, și chiar sunt compatibile cu jocurile de pe platforma SteamVR, ce în mod normal ar fi necesitat un Vive sau un Rift.

Această soluție de VR va fi foarte utilă pe viitor, din moment ce Acer a prezentat la IFA 2017 și o pereche de camere capabile să înregistreze nativ pe 360 de grade. Modelul Acer Holo360 este gândit pentru a oferi utilizatorului amator de noutăți ocazia de-a captura fotografii în format sferic, pe o rezoluție de 6.9K, sau video în acest format în 4K. Aceste imagini pot fi apoi editate chiar pe cameră și trimise către diverse rețele de socializare, sau folosite pentru alte întrebuințări. Există până și suport pentru o funcție de streaming în direct. Camera este construită folosind un chipset Snapdragon 625, are un ecran tactil de 3 inch, și folosește sistemul de operare Android 7. Holo360 va fi disponibilă în Europa anul acesta la prețul de 350 de euro.

Modelul Acer Vision360 este gândit pentru o aplicație ceva mai restrânsă, domeniul auto. Este o cameră de bord care nu doar că permite filmarea în 4K a tot ce se află în fața mașinii și în interiorul său, dar adaugă și informații referitoare la coordonatele GPS. Astfel, nu doar că ar fi o metodă hazlie de-a păstra amintirile unei călătorii cu mașina, dar ar fi o unealtă cu aplicații practice foarte valoroase în cazul accidentelor. Nu s-au oferit detalii despre când va fi disponibilă camera Vision 360, sau la ce preț.

Acer a mai prezentat la eveniment și un nou sistem de tipul All in One, numit Aspire S24. Acesta este descris ca fiind cel mai subțire PC desktop integrat făcut vreodată de Acer, având un ecran IPS Full HD de 23.8 inch cu margini foarte mici. Sistemul va veni în variante multiple, echipate cu procesoare din noua generație Intel Core, și oferind stocare pe SSD de 256GB, alături de un HDD de 2TB. Dar cei care vor și mai multă viteză pot opta pentru o variantă echipată cu un SSD Intel Optane. Acer Aspire S24 are integrată tehnologie WiFi 802.11ac Dual Band și vine cu un sistem audio de 2.1 canale, compatibil cu Dolby Audio Premium. PC-ul va fi disponibil în Europa din noiembrie, la prețul de 1000 de euro pentru varianta cu cea mai modestă configurație..

 

 

 

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button