
Acer Predator Z850: Wireless Gaming Living Room, sau cum un proiector iti poate transforma nu numai sufrageria, ci… viata. De gamer 🙂
Companiile tind sa se specializeze pe anumite segmente de piata, oferind astfel solutii din ce in ce mai pertinente si mai accesibile. Pe de alta parte, tot norodul stie ca tehnologia de varf costa, iar un setup de livingroom cu foarte putine cabluri, care sa ofere fidelitate si un timp de raspuns fulgerator este un „moft” foarte costisitor.
Un „moft” pe care ne-am gandit sa-l exploram: ce ofera in acest moment tehnologia pentru gameri in materie de proiectoare?! Plecam la drum cu niste criterii clare: primul si cel mai important este un proiector laser capabil de streaming HD 1080P fara probleme in 60 de cadre pe secunda. Apoi, urmarim ca acel proiector sa ne ofere o imagine mai mare de 100 de inci, ca la final sa analizam si contrastul, minimum acceptat, in acest caz fiind 100.000 la 1! Daca se poate si 3D, pentru ca un bilet de cinema este scump…. nu ne suparam!
Si… n-a trebuit sa cautam prea mult: Acer Predator Z850! Z850 ofera cam tot confortul cerut de gameri si cinefili, aducand in plus optiuni pe care nici nu stiai ca le doresti. De exemplu posibilitatea de a afisa 24:9 sau celebrul format Super 16, fiind un proiector full frame. In fine, mai este o informatie pe care multi utilizatori nici nu o vor inregistra… pana in secunda in care isi vor da seama de diferenta majora dintre propriul monitor si felul in care arata personajele pe acest proiector: Acer Z850, spre surpriza noastra nu distorsioneaza imaginea! Lucru care credem ca are legatura cu felul in care Acer a pozitionat lentila proiectorului, Z850 avand abilitatea de a putea proiecta o imagine destul de mare, fara a fi necesara amplasarea sa pe un perete paralel. Tot ceea ce iti trebuie este o masa pe care sa asezi proiectorul, unghiul lentilei asigurand un ecran generos in functie de cat de lata este masa pe care asezati proiectorul. Un efort care te scuteste de necesitatea unui trepied pentru Z850, fiind necesari doar 47cm pentru ca ecranul de 120 de inch sa fie afisat.
Bun, am notat faptul ca Acer Predator Z850 este compact si ca stie sa ne afiseze o imagine de 120 de inch! Cum este experienta in timpul utilizarii? Pentru ca pana la urma, pentru un proiector cu un asemenea pret, trebuie sa avem o proiectie senzationala. Ei bine… da! S-ar putea sa nu mai dorim sa inapoiem unitatea de test dupa aceasta mica extravaganta :)))) Acer Predator Z850 iti aduce sala de cinema la tine acasa, in conditiile in care discutam despre un proiector gandit pentru gaming! Contrastul de 100.000 la 1 se simte indiferent de ora la care te-ai gandit sa te delectezi cu un joc sau un film, cu toate ca in lumina directa se mai pierd unele detalii. Dar nu indeajuns cat sa distruga experienta.
Acum ca am justificat achizitia unui proiector scump, trebuie sa ne uitam si dupa niste accesorii care sa ne permita sa folosim acest Acer Predator Z850 la adevarata sa valoare. Motiv pentru care ne-am uitat tot in gradina celor de la Acer, tocmai pentru ca dorim o pereche de ochelari 3D si o solutie de streaming wireless. Doua elemente importante, pentru ca dorim atat o experienta vizuala cat mai apropiata de cea a unui cinematograf, dar si acel timp de raspuns ideal care sa-ti permite joaca la maxim. Asa ca am ales un Acer MWiHD1, o traznaie care ne permite streaming in 60 de cadre pe secunda.
Pretul este si in acest caz destul de piperat, dar justificat, MWiHD1 oferind rate de transfer de 1GB/s si 4GB /s pentru continut 1080P in 60 FPS. Mai simplu, este exact raspunsul pe care l-au cautat multi gameri in materie de timp de raspuns. Un partener ideal pentru acest proiector Predator si un prieten de nadejde pentru cei care doresc sa scape de cabluri atarnate pe pereti sau trase pe sub covoare.
Ne-a placut simplitatea cu care poti conecta MWiHD1 la Z850, dar si faptul ca ne-a scutit de zeci de metri de cablu. Dar de departe cel mai important aspect este timpul de raspuns. Acesta este si motivul pentru care platesti un pret mare pentru un stick si un box de streaming. Pur si simplu nu avem ce reprosa acestui setup, MWiHD1 facand fata cu brio atat in streaming de continut downscaled si upscaled 4K dar si unui joc frenetic precum Quake Champions, care alaturi de CS GO si Overwatch a fost printre jocurile de test in cazul acestui dispozitiv.
Combinand MWiHD1 cu Acer Predator Z850 am reusit sa avem atat o imagine care satisface cerintele de fidelitate si timp de raspuns ale gamerului, dar sa ne scapam si de fire. Stick-ul care vine cu MWiHD1 este in esenta un HDMI wireless, poate sa fie mutat si pe un alt dispozitiv daca doresti spre exemplu sa schimbi mediul de vizionare. Ceea ce il face si mai atractiv, perspectiva de a putea relua de unde ai ramas fara sa te mai chinui cu un cablu fiind una care ne-a suras din prima.
Acum ca am pus cap la cap mare parte din setup, trebuie doar sa ne alegem cu atentie accesoriile. Pentru ca MWiHD1, cat si Acer Predator Z850 suporta streaming 4K 3D, trebuie sa ne orientam catre o pereche de ochelari compatibili. Una care suporta streaming la 144Hz prin DLP Link, oferind astfel si acel sentiment de cinema pe care il doream.
Astfel am pus cap la cap setup-ul, acum tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne bucuram de el. Noi, dupa cum am spus, ne-am distrat cu o serie de Shootere populare si streaming atat de pe PS4, cat si de pe PC. Am legat proiectorul la PS4 pentru a vedea cum se comporta pe o consola, iar sentimentul este unul destul de interesant. Marimea ecranului, combinata cu faptul ca nu induram acele cateva micro secunde intre apasarea butonului si actiunea de pe ecran, s-ar putea sa se transforme intr-un obicei infectios. Am legat si la un PC micul nostru setup de cateva mii de euro si ne-am incercat mana si la ceva gaming competitiv, precum CS GO sau Quake Champions si putem spune ca suntem nu surprinsi, ci uluiti de viteza de raspuns dintre PC, MWiHD1 si Acer Predator Z850, avand zero critici in materie de experienta in timpul orelor de joc.
Din pacate avem si o veste proasta! La cat am laudat acest setup, avem o singura problema cu el. Consumul de date! Daca incerci sa faci stream de date la un nivel atat de intens, cum este un streaming 1080p in 60 de cadre pe secunda sincronizate atat audio cat si video, atunci ai nevoie nu de un router bun, ci de unul extrem de bun. Daca ai un router sanatos acasa, capabil sa sustina transferul de date pe care un astfel de setup scump si mai ales pretentios din punct de vedere al retelei, s-ar putea sa doresti sa investesti in asa ceva, acest combo ales de noi fiind doar unul din multele care vor ajunge pe piata si vor inlocui treptat acele fire calcatoare pe nervi si rupatoare de degete de prin casa!