PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Acer anunță noi produse de gaming și VR la IFA 2018

Acer a prezentat în cadrul evenimentului next@acer din cadrul IFA 2018 o gamă largă de produse dedicate publicului larg, dar în special pasionaților de jocuri și de tehnologie.

Printre acestea se numără OJO 500, o nouă variantă a conceptului de cască VR compatibilă cu platforma Windows Mixed Reality. Aceasta vine în două variante, de 450 și de 500 de euro, diferența esențială dintre cele două venind de la modul în care dispozitivul se prinde de capul utilizatorului. Varianta standard este un simplu ansamblu de curele, în timp ce varianta mai scumpă are un sistem de prindere mai sofisticat, rabatabil, similar cu cel de la Playstation VR, în care este găzduită și o componentă audio.  Ambele variante dispun de două ecrane LCD de 2.89 inch, cu o rezoluție de 1440×1440, ce funcționează la 90 Hz. Ansamblul de ecrane poate fi chiar demontat cu mare ușurință, ideea fiind ca utilizatorul să îl poată schimba atunci când o variantă mai avansată devine disponibilă, fără nevoia de a cumpăra întregul ansamblu din nou când se face următorul salt tehnologic. Acer OJO 500 va fi disponibil din luna noiembrie.

Nu este singura soluție de VR prezentată de către Acer la eveniment, fiind dezvăluit și StarVR One. O variantă nouă soluției de VR StarVR anunțată cu șase ani în urmă, care aduce o îmbunătățire însemnată sub forma tehnologiei integrate de urmărire a privirii. Astfel se poate interacționa cu mediul virtual fără nevoia de-a folosi un controller extern. StarVR One oferă o rezoluție de 5K la 90hz, cu un câmp de vedere orizontal de 210 grade și unul vertical de 130 de grade, cu mult peste orice alt dispozitiv VR. StarVR One nu este gândit tocmai pentru publicul larg, ci pentru spații comerciale și sectorul Enterprise.

Cei care vor să interacționeze cu un calculator în mod tradițional au la dispoziție noi monitoare de la Acer.

Perdator XB273K oferă rezoluția 4K la 144Hz, cu G-Sync, fiind gândit pentru a funcționa de minune pentru jocuri, dar panoul său IPS oferă și o calitate bună a imaginii, având suport pentru 90% din spațiul de culoare DCI-P3. Monitorul vine și cu tehnologia AcerVisionCare, menită să reducă stresul la care sunt supuși ochii utilizatorului în timpul utilizării pe termen lung. Predator XB273k va fi disponibil de la finalul acestui an la prețul de 1500 de euro.

 

Monitorul Acer Nitro XV273K reprezintă o alternativă cu FreeSync pentru seria Predator, aducând un timp de răspuns de până la 1 milisecundă, folosind tehnologia Visual Respons Boost pentru a reduce blur-ul imaginilor aflate în mișcare rapidă. Monitorul poate atinge o frecvență de 144Hz, dar în același timp are și certificare VESA Dispaly HDR 400, iar pentru cei care doresc opțiuni de personalizare a culorii există ajustare pe 6 axe de culoare și 11 nivele de negru. Monitorul vine cu un panou IPS, cu suport pentru rezoluția 4K. Dar cei care nu au ce face cu o asemenea rezoluție există modelele Nitro XV272U, cu o rezoluție de 1440p și 95% suport acoperire pentru DCI-P3, și Nitro XF272U, care oferă tot rezoluția de 1440p, dar pe un ecran TN. Aceste monitoare vor fi disponibile tot spre finalul anului, la prețurile de 1050 de euro, 600 de euro și, respectiv, 530 de euro.

Dacă nu aveți unde să montați aceste monitoare, Acer a venit la IFA 2018 și propria abordare a scaunului-birou de gaming, sub forma lui Predator Thronos. O construcție de 1.5 metri înălțime din oțel cu un sistem integrat de force feedback, permițând utilizatorului să simtă impactul acțiunilor efectuate în joc. Thronos are suport pentru până la 3 monitoare de 27 inch și un loc unde poate fi stocat cu ușurință un PC de gaming Predator. Oferă un design ergonomic și abilitatea de a fi înclinat până la 140 de grade, mulându-se după experiența dorită a utilizatorului. Prețul pentru această minunăție nu a fost anunțat.

În categoria de periferice, Acer a prezentat mouse-ul Nitro cu șapte butoane și până la 4000 DPI, tastatura Nitro cu 19 taste anti-ghosting, taste media și iluminare RGB, alături de căștile Nitro cu drivere de 50mm și un microfon omnidirecțional. Acestea vor fi disponibile spre finalul anului la prețurile de: 35 euro, 60 euro și de 50 euro.

[Acer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button