TECH

Aceeasi Marie, cu detalii tehnice despre palarie

Pesemne ca discutiile intre fotografi in jurul legaturii dintre o fotografie de succes si dispozitivul foto cu care a fost facuta, nu sunt tocmai niste geek-talks care nu conteaza pentru nimeni.

Sau cel putin aparent, in viziunea Yahoo acestea reprezentand chiar date relevante, demne de investitii intr-o noua interfata pentru Flickr, cu un design hipster, care afiseaza intr-un mod foarte intuitiv si elegant, de ce sa nu
recunoastem, un extras din ceea ce este cunoscut sub numele de EXIF Data (adica meta-informatiile pe care o fotografie le contine despre aparatul foto folosit, precum si setarile acestuia din momentul declansarii: ISO, diafragma etc.)

Este interesant de vazut daca la iesirea din stadiul actual BETA, interfata va putea de asemenea sa faca agregare de date, in sensul in care probabil mai interesant decat cum a fost facuta o anumita poza, ar putea fi ponderea fotografiilor profesioniste versus instantaneele cu „ce-a avut si omul la indemana”. De aici ar porni in prima faza multe alte geek talks, sau poate de ce nu, niste trenduri in ce priveste achizitia de camere foto de un anumit tip.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button