PCTECHTech&IT

Acea imagine cu un GTX 1170 mai rapid ca un 1080 Ti pare cam suspectă

Din moment ce este luni dimineața, ce ar fi să începem săptămâna cu ceva amuzant.

Recent și-a făcut apariția pe internet o imagine care sugerează că GeForce GTX 1170 ar fi o fiară de placă video, cu performanță mai mare decât un 1080 Ti pe drivere încă departe de a fi complete. Această placă video atinge în imaginea respectivă o viteză de 2.5GHz pe nucleu și cam tot atât pe memorie. Nu numai asta, dar are 16GB de VRAM, ceea ce ar face această placă un monstru veritabil, capabil să zdrobească orice sarcină este aruncată în calea sa.

Desigur, pe cât de frumoasă arată această poză făcută cu un telefon a unui ecran, există câteva mici probleme cu ea. Și anume, că sunt șanse bune că este complet falsă, fiind dezgropată de printr-un forum de pe undeva și prezentată ca fiind un „leak”.

Faptul că imaginea conține numele plăcii video în testul de 3D Mark este estul de bizar, deoarece majoritatea plăcilor încă nelansate nu sunt recunoscute de aplicație cu numele lor. Apoi mai este testul în sine, care nu există. Deși este afișată o pagină din baza de date a 3D Mark, testul cu pricina nu este nicăieri de găsit.

Totuși, cei care vor să viseze la un viitor în care o placă video, care nu costă cât doi rinichi, are 16GB de VRAM nu ar trebui să își piardă speranța. Acea zi va veni cel mult peste trei-patru ani. Până atunci, mai bine stăm și așteptăm conferința organizată de Nvidia la Gamescom, sau leak-uri ceva mai credibile.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button