MORETech&IT

Acceleratorul de cariere în cloud

Pentru a se asigura că fac față provocărilor, tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă trebuie să deprindă noi aptitudini, atât în zona de competențe tehnice (învățarea de tehnologii și limbaje de programare noi), cât și în zona de soft skills (gândire critică, analiză sau etică).

Astfel, Fundația EOS România cu sprijinul Microsoft, sustine proiectul Acceleratorul de cariere în cloud – un pilot gratuit de învățare și certificare accelerată cu resurse actualizate în domeniile de tehnologii în cloud, inteligență artificială și servicii digitale integrate: Microsoft Azure, Microsoft 365 sau Microsoft Dynamics.

Joburile în domeniul IT vor continua să domine piața muncii în viitor. În economia digitală trebuie să gândim tot mai creativ și să găsim noi modalități de ajuta tinerii să dobândească abilitățile necesare într-un ritm mai accelerat, astfel încât să îi ajutăm pe de o parte să acceseze joburi disponibile în sectorul tech, dar în același timp să prevenim decalajul tot mai mare între cerere și oferta de forță de muncă în acest domeniu. Începem acest proiect pilot în România cu dorința de a aduce tehnologiile de cloud și inteligență artificială mai aproape de tinerii din România care își doresc cariere în domeniul digital, dar care au nevoie de un traseu structurat de formare, certificare și orientare spre joburile potrivite”, ne spun Laurențiu Bunescu, Directorul de Educație Digitală la Fundația EOS Romania.

În anul 2020, Acceleratorul de cariere în cloud va oferi cursuri specializate de AI și tehnologie cloud unui număr de aproximativ 500 de tineri care nu beneficiază de acces la astfel de cursuri sau oportunități de certificare a competențelor dobândite. În contextul situației actuale generate de COVID-19, toate cursurile de pregătire și resursele asociate acestora vor fi puse la dispoziția beneficiarilor într-un spațiu dedicat, astfel încât participanții să aibă o experiență de utilizare cât mai plăcută. În prima etapă a proiectului, Fundația EOS va selecta 5 universități partenere interesate să dezvolte în cadrul instituției cursuri specializate de Azure și inteligență artificială pentru studenți.

Transformarea digitală este mai mult decât o șansă pentru companii de a se reinventa – ea prezintă oportunități la toate nivelurile unei societăți, de la cariere promițătoare pentru următoarea generație până la evoluția societății și economiei ca întreg. Suntem bucuroși să putem contribui la acest proces – atât prin soluțiile și platformele noastre, dar și prin parteneriatele pe care le avem cu societatea civilă, care oferă din ce în ce mai multor tineri ocazia să-și realizeze pe deplin potențialul și, de ce nu, visele.”, Violeta Luca, General Manager, Microsoft România.

In plin avânt al economiei digitale, cele mai căutate locuri de munca nici nu existau în urmă cu 10 sau chiar 5 ani. Mulți experți susțin că Inteligența Artificială (AI) și tehnologiile cloud sunt unele din cele mai importante subiecte atunci când se discută despre carierele din sectorul IT. Fiindcă tehnologia continuă să avanseze într-un ritm tot mai accelerat, s-au creat și o mulțime de joburi noi. Printre joburile nou apărute în IT se numără programatorii pentru mașini autonome, specialiști în cloud computing, experți big data și inteligență artificială.  Proiectul Acceleratorul de cariere în cloud a fost acceptat deja de Comisia Europeană ca fiind o contribuție importanta la realizarea obiectivelor din strategia Digital Skills and Jobs Coalition.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button