MORE

Abuzurile PayPal i-ar putea „costa” pe acestia 15 milioane de dolari

Biroul de Protectie Financiara a Consumatorului mentioneaza ca PayPal s-a dedat la practici abuzive si inselatoare in modul in care si-a dezvoltat partea de marketing si management a serviciului PayPal Credit, cunoscut pana de curand ca Bill Me Later (Taxeaza-ma mai tarziu). Pentru a repara multele abuzuri CFPB a depus o plangere si o propunere de ordin care sa forteze PayPal sa inapoieze 15 milioane de dolari consumatorilor afectati si in plus sa plateasca o amenda de 10 milioane de dolari Fondului Civil de Penalitati al CFPB. Actul nu este o decizie definitiva inca, un judecator american din Districtul Maryland trebuind sa aprobe actiunea pentru ca aceasta sa poata fi pusa in aplicare.

„CFPB pretinde ca multi consumatori dintre cei care nu intentionau sa isi realizeze un cont permanent de PayPal sau care incercau sa faca cumparaturi onine, au fost inscrisi pentru un credit fara sa realizeze,” scrie biroul. „Compania a esuat in a posta platile asa cum ar fi trebuit, a pierdut cecurile platilor ce au fost realizate si nu a mediat corespunzator disputele pe seama facturilor pe care consumatorii le-au avut cu comerciantii sau cu compania. Zeci de mii de consumatori au trecut prin aceasta experienta neplacuta.”

In mod concret CFPB pretinde ca PayPal a rulat in mod intentionat reclame referitoare la promotii, incarcand in mod abuziv nota de plata a oamenilor care le foloseau serviciile, fara ca acestia sa stie sau sa isi fi dat acordul. CFPB are autoritatea de a lua masuri impotriva companiilor care se folosesc de practici inselatoare si abuzive, drept acordat de Actul de Protectie al Consumatorului Dodd-Frank Wall Street Reform. Consumatorii afectati in acest caz sunt oameni ce au platit taxe sau dobanzi intre 1 ianuarie 2011 su 1 mai 2015.

PayPal a fost recent de acord sa plateasca Trezoreriei US 7.7 milioane de dolari dupa ce au procesat platile pentru numeroase persoane si companii aflate pe lista de sanctiuni a guvernului SUA.

Articole asemanatoare

Back to top button