MORERSS PaginaDeMediaTech&IT

Abbott a creat un test COVID-19 care ofera rezultatele in doar 5 minute

Abbott este o companie specializata in productia de tehnologie folosita in sistemul medical. Chiar zilele trecute, compania a creat cel mai rapid test cand vine vorba de timpul necesar primirii rezultatelor. Intre timp, acesta a fost autorizat de FDA (Food and Drug Administration) si va intra in productie saptamana viitoare. Abbott sustine ca ar putea produce 50.000 de astfel de teste pe zi.

Noul test COVID-19 se numeste Abbott ID NOW si foloseste platforma de diagnosticare cu acelasi nume. Aceasta este in mare parte, un laborator intr-o cutie de plastic de dimensiunea unui prajitor de paine. Combinatia dintre dimensiunea sa si faptul ca poate da un rezultat pozitiv in doar 5 minute, sau unul negativ in 15, fac din acest test un produs perfect pentru multi. Daca se dovedeste fiabil, am putea vedea astfel de teste chiar si in cabinetele medicilor de familie sau in clinici de mici dimensiuni. De asemenea, capacitatea de productie va scurta enorm timpul de asteptare pentru un test.

Comparativ cu alte teste rapide care au mai fost folosite inainte, aceasta solutie foloseste o metoda de testare la nivel molecular. Asta inseamna ca merge atat cu mostre de saliva si mucus obtinute de la pacient. Testul identifica portiuni de ARN si detecteaza mai bine prezenta actuala a virusului.

Per total, Abbott sustine ca va produce 5 milioane de teste doar in luna Aprilie. Acum, singura chestiune ramane sa vedem cum vor fi impartite aceste teste. Daca vor ajunge toate pe teritoriul Statelor Unite, sau daca vor fi raspandite in toata lumea. In acest moment SUA este cea mai afectata regiune din lume si virusul se raspandeste foarte rapid. Asadar, la inceput cred ca majoritatea testelor vor fi folosite local, dar cred ca le vom vedea imprastiate peste tot in lume in curand.

#stamacasa

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button