TECH

ABBI – bratara pentru copiii cu deficiente de vedere

O brățară audio ar putea îmbunătăți capacitatea copiilor cu probleme de vedere de a interacționa cu lumea din jurul lor. ABBI este un wearable care poate fi controlat prin smartphone printr-o aplicatie.

Print

Cum functioneaza? De exemplu, un copil orb ar putea merge la o petrecere la care toti prietenii sai sa aiba o astfel de bratara la mana. O bratara care produce un sunet personalizat pentru fiecare dintre utilizatori. In cazul in care s-ar pierde de grup, bratara i-ar putea ajuta pe copiii cu probleme sa-si localizeze prietenii sau sa-i identifice, in functie de sunetul ales.

Screen Shot 2015-10-24 at 12.23.03 PM

Copilul poate purta bratara la mana sau pe glezna. In timp ce se misca, bratara emite sunete diferite, in functie de miscarile pe care acesta le face. In felul acesta, copilul realizeaza cum se misca in spatiu.

Proiectul ABBI – Audio Bracelet for Blind Interactions – este de fapt o bratara sensibila la miscarile purtatorului. Purtand aceasta bratara in timp ce se misca, device-ul il va face pe copilul cu probleme de vedere sa inteleaga miscarea prin intermediul sunetului. Acest lucru va oferi copiilor o mai bună înțelegere a propriilor miscari, ajutându-i sa-si controleze postura și se orienteze în mediul lor.

Spre deosebire de alte device-uri de pe piata, ABBI nu presupune niciun fel de invatare. Avand in vedere simplitatea sa, bratara poate fi folosita inca din primii ani de viata.

Mai multe pe www.abbiproject.eu

 

 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button