MORE

AAPL este declarată cea mai profitabilă companie din lume… din nou

Revista Fortune este cunoscută îndeosebi pentru lista lor anuală în care anunță cele mai de succes firme. Anul acesta, la fel ca în cel anterior, AAPL a câștigat premiul de cea mai profitabilă companie.

Deși ocupă cea mai înaltă poziție atunci când e vorba de profit, Apple este clasată abia a noua când vine vorba despre clasamentul veniturilor în lista Fortune Global 500. Dacă vorbim doar despre firmele din US și nu din toată lumea, Apple se regăsește ceva mai sus, obținând locul 3 dintre toate cele 500. În aceste clasamente s-a ținut cont de veniturile obținute de fiecare firmă din ultimul său an fiscal. În vârful listei Fortune Global 500 se află Walmart, cu un venit brut de 485 miliarde de dolari, în timp ce Apple a fost clasată pe locul 9 cu un venit de „doar” 215 miliarde de dolari.

Deși nu are cele mai mari venituri, lucrurile stau altfel atunci când se calculează profitul. Acesta este reprezentat de totalitatea veniturilor din care s-a scăzut valoarea totală a cheltuielilor efectuate de firmă în aceași perioadă. Astfel, după ce Walmart și-a achitat toate datoriile, a rămas cu un profit net de 13,6 miliarde de dolari, ocupând locul 17 în topul celor mai profitabile firme din 2016. Apple după ce a scăzut toate cheltuielile din venitul brut obținut, a înregistrat un profit net de 45,7 miliarde dolari, plasându-se astfel în topul aceluiași clasament.

Deși valoarea profitului său a scăzut cu 14.4% comparativ cu 2016, Apple și-a păstrat totuși poziția de lider. De asemenea, Fortune a clasat Apple pe primul loc și în topul celor mai admirate companii, o poziție pe care o ocupă de 10 ani în acest clasament.

Așadar, dincolo de toate criticile vehemente pe care le primește pentru fiecare produs lansat, dincolo de predicțiile tuturor analiștilor care se grăbesc în a prognoza următorul „flop” fatal ce o vor trânti în ruină, Apple continuă să fie o firmă care știe cum se obține profit și care este extrem de îndrăgită de toată lumea. Cine ar fi crezut?

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button