TelefoaneRSS PaginaDeMediaTECH

Chiar și în Low Power Mode, A15 Bionic se bate de la egal la egal cu cele mai puternice procesoare ale competiției

A15 Bionic este Sfântul Graal dăruit de către Apple noii serii iPhone 13. Chipset-ul vine în trei variante ușor diferite, ajustate atât pentru iPhone 13 și 13 Pro, cât și pentru iPad mini 6, iar performanțele sale sunt foarte greu de trecut cu vederea. Apple s-a concentrat pe dezvoltarea unui procesor care să exceleze pe partea de performanță și grafică, iar scorurile recente din benchmark-uri par să confirme această ambiție.

Un adevăr greu de digerat pentru competitori a ieșit la iveală. Chip-ul A15 Bionic al lui iPhone 13 Pro este atât de puternic, încât chiar și pe modul Low Power se ia la trântă cu un Snapdragon 888 turat la maximum. Cel puțin pe hârtie.

În Geekbench 5, A15 Bionic a obținut un scor single-core de 1732 de puncte și 4685 de puncte în modul normal de funcționare. Dacă activezi Low Power Mode și rulezi din nou testul, rezultatele sunt impresionante. Wccftech s-a ocupat de acest experiment, astfel încât modul economic de pe A15 Bionic a scos 727 de puncte single-core și 3497 de puncte multi-core.

A15 Bionic își face loc la masa băieților mari

Este intrigant să vezi cu ce optimizări hardware și software a reușit să vină Apple pentru flagship-urile sale. În plus, scorurile nu numai că sunt mari, ci procesorul este capabil de acest lucru în timp ce salvează și din baterie! Procesul este unul relativ simplu, dar eficient. Atunci când activezi Low Power Mode pe iPhone 13 Pro, procesorul își oprește cele două nuclee high-performance – Avalanche. Atunci când activitatea acestora este suspendată, se vor folosi doar cele patru nuclee high-performance, adică Blizard.

În acest fel, Apple se laudă cu faptul că A15 Bionic ajută iPhone 13 Pro-urile să economisească energie în timp ce păstrează un spor de performanță impresionant. Cum vor răspunde oare Qualcomm și Google la acest atac? Rămâne de văzut.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button