Gamescom 2022GamingPC&Consoles

A Plague Tale: Requiem – Hands-On @ Gamescom 2022

Gamescom 2022 a fost plin de jocuri bune, iar printre titlurile pe care am apucat să le testez se numără și A Plague Tale: Requiem. Un sequel pentru originalul din 2019, acesta duce mai departe povestea celor doi frați, Amicia și Hugo, într-o perioadă în care lumea se confrunta cu una dintre cele mai mari dezastre: ciuma. Primul joc a fost lăudat pentru povestea bună și gameplay-ul care combină elemente de acțiune, explorare și stealth. Continuarea ia rețeta originală și încearcă să o îmbunătățească, iar din ce-am văzut până acum, reușește cu succes.

Am avut la îndemână un demo destul de stufos, în care am explorat câteva dintre mecanicile noi oferite de A Plague Tale: Requiem și am admirat grafica jocului pe PC. Gameplay-ul este destul de ușor de înțeles și combină câteva elemente RPG cu o abordare destul de slow-paced în care povestea este punctul principal. Vei putea folosi o mulțime de tactici pentru a te feri de hoardele de șobolani însetați de sânge și va trebui să mergi tiptil prin spatele soldaților inamici care nu vor avea nicio reținere în a-ți face câteva găuri noi cu sabia.

A Plague Tale Requiem Hands-On @ Gamescom 2022

Controlul este destul de ușor și meniurile de crafting și abilități sunt intuitive. Este doar o chestiune de timp până înveți ce face fiecare mecanică și odată ce te-ai prins, experiența de joc va fi foarte fluidă. Nu este un joc neapărat greu, dar nici nu trebuie, mai ales că vrea să-ți spună o poveste. Am dat de câteva piedici atunci când am întâlnit un soldat advers, mai ales că armele tale sunt foarte limitate în fața acestora și diferența fizică te pune în dezavantaj încă de la început, așa că e mai bine să eviți orice conflict.

A Plague Tale: Requiem este un deliciu vizual

A Plague Tale: Requiem punctează foarte bine în departamentul vizual. Demo-ul pe care l-am jucat rula pe PC, iar experiența a fost plăcută atât din punct de vedere al graficii, dar și al optimizării. Bine, este și normal întrucât jocul este dezvoltat folosind motorul grafic Unreal Engine 5. Povestea dură se traduce perfect într-o componentă vizuală grotească și întunecată care îi va face pe cei mai slabi de înger să se simtă inconfortabil.

Sunetul este și el on-point, cu efecte auditive bine conturate, o spațiere corectă a sunetului și cu niște actori vocali cel puțin potriviți pentru rol. Mi s-a recomandat să joc cu căștile pentru a mă bucura de o experiență cât mai autentică. Zis și făcut, iar fiecare pas, fiecare baltă și orice sunet din mediul înconjurător s-a auzit foarte bine.

A Plague Tale: Requiem este dezvoltat de Asobo Studio și distribuit de către cei de la Focus Entertainment. Jocul va fi lansat pe data de 18 octombrie 2022 pe PC la prețul de 50€ și pe PlayStation 5 și Xbox Series la prețul de 60€. Este deja disponibil pentru pre-comandă pe Steam, ori pe site-ul oficial și cred că va fi unul dintre jocurile de neratat din a doua jumătate a acestui an.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button