MORE

A început să scadă profitul celor care minează Ethereum

Pe măsură ce prețul lui Ethereum a continuat să scadă săptămână de săptămână, dificultatea minatului a continuat să crească. În acest ritm, profiturile din această activitate se subțiază rapid.

Anul trecut, prețul acestei cryptomonede a zburat efectiv spre soare. La începutul anului, monedele erau tranzacționate pentru mai puțin de 10 dolari, iar până la sfârșitul lui decembrie, oamenii erau dispuși să plătească aproape 1.000 de dolari pe monedă. Creșterea valorii stratosferice a atras de asemenea un influx masiv de mineri de cryptomonede, care sperau să obțină un profit rapid.

Pentru cea mai mare parte a anului 2017, cei care au minat Ethereum s-au descurcat binișor, dar anul 2018 nu a fost la fel de profitabil. Moneda se tranzacționa pentru aproximativ 200 de dolari în iulie 2017, iar spre toamnă valoarea sa a urcat ușor până la pragurile de 300 și 400 de dolari. Până la jumătatea lunii decembrie, nebunia cryptomonedelor era în plină desfășurare, iar valoarea sa a ajuns la 800 de dolari. Apoi, în prima săptămână din ianuarie 2018, a crescut din nou. La 13 ianuarie, Ethereum a atins un maxim de 1.400 de dolari pe monedă, dar la începutul lunii februarie valoarea lui Ethereum a revenit în jurul pragului de 800 dolari și a continuat să scadă până în martie. În timpul weekend-ului, Ethereum a scăzut la mai puțin de 500 de dolari pentru prima dată de la începutul lunii decembrie.

În decembrie, 500 dolari pentru Ethereum a fost ca un vis devenit realitate pentru oricine avea un PC stabil pentru minat. Cu toate acestea, prețul de 500 dolari pentru Ethereum astăzi este un coșmar. În aceeași perioadă în care valoarea lui Ethereum a variat de la 500 până la 1.400 de dolari și înapoi la 500 de dolari, dificultatea minatului s-a dublat și nu și-a oprit ascensiunea.

Chiar și atunci când scoateți din ecuație prețul, profiturile pe termen lung sunt cu mult în jos. Din cauza creșterii dificultăților, PC-urile care minează, obțin acum jumătate din cantitatea de Ethereum pe oră decât era la sfârșitul anului trecut.

Rentabilitatea pentru minatul de Ethereum scade, dar nu vă așteptați să vedeți prețurile plăcilor video să scadă prea curând. Ethereum nu este singura monedă care poate fi minată cu un GPU, iar majoritatea minerilor vor trece la ceva mai profitabil decât să-și vândă instalațiile. Chiar dacă minerii ar înceta să cumpere plăci video în cantități masive – ceea ce nu se va întâmpla prea curând – va dura ceva timp până când lanțurile de aprovizionare să se stabilizeze.

De asemenea, este important să ne amintim că piețele de cryptomonede fluctuează tot timpul, și nu este prima dată când profiturile au scăzut. În iulie 2017, lucrurile începuseră să arate rău pentru mineri, dar piața s-a transformat atât de repede, încât nici nu am apucat să scriem o știre despre asta. Nu ne-ar surprinde să vedem că acest lucru se întâmplă din nou.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button