MORE

A „împrumutat” Nvidia de la modderi cu Ansel?

Ansel este o aplicație grozavă, care vă permite să realizați imagini superbe din jocuri prin înghețarea timpului și manipularea camerei după bunul plac. Dar există o mică problemă cu Ansel, conține cod furat.

Actualizare: Creatorul codului pentru filtrul folosit de Ansel a reușit să ia legătura cu Nvidia. Părți din codul cu pricina vor fi îndepărtate din program, fiind prezente acolo inițial pentru testare, iar numele celui care a creat codul va fi adăugat la Ansel.

Noua creație a celor de la Nvidia, care poate fi folosită doar pe plăci video Nvidia, se pare că folosește ceva cod care nu este tocmai creat de Nvidia, ci de modderi care nu au fost înștiințați că munca lor este implementată în Ansel. Mai exact, pe lângă manipularea camerei, Ansel vă permite să aplicați anumite filtre pentru a modifica aspectul imaginii, iar codul acestor filtre seamănă cam mult cu ceva ce poate fi găsit deja în ReShade Framework și MasterEffect.

Marty McFly Modding, care a semnalat similaritățile dintre codul propriu și cel din Ansel a făcut următoarea declarație:

Chestia amuzantă la Nvidia Ansel este că shaderele sale de postprocesare conțin cod de la MasterEffect. Fișierul custom.fx conține aproape o copie 1 la 1 a modificării mele de culoare cu descrierea mea originală. Același lucru este valabil pentru alte fișiere, unde multe din numele variabilelor, codul, comentariile și definițiile se potrivesc cu codul din MasterEffect, la fel și soluția mea de blur gausian 1D, 1 la 1, doar că a fost portat pe DirectX 11.

Ar putea fi și mai mult cod de Framework pe acolo care ar putea fi din SweetFX sau al altora, eu doar pe al meu l-am recunoscut.

Chiar dacă mă simt onorat să fiu apreciat de o companie atât de mare, ar fi putut măcar să îmi treacă numele pe acolo, așa cum se face în mod normal. Cum un alt contribuitor la ReShade Framework a spus: ”Dacă am face același lucru, armata lor de avocați ne-ar strivi de îndată.”

Nvidia încă nu a răspuns la acuzațiile de furt intelectual.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

6 comentarii

    1. Citez de pe pagina lui Marty:

      „Update and conclusion on the Ansel thing: I talked with some guys from Nvidia and especially the lead developer of Ansel, it’s all sorted out. It was a result of some testing, basically leftover code; the next Ansel update will have some code removed and me credited, so it’s all fine now. I have seen that someone posted this on reddit, probably in an attempt to start a shitstorm or something, don’t do that. It’s not a big thing really and Ansel is no commercial product so case closed then ”

      Oricum, in discutia asta trebuiau luate mai multe aspecte in considerare… Dar tu (si nu numai) ai sarit direct la faza de „furt” 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button