PCȘtiri ITTECH

Primele procesoare Intel din seria 9000 au fost zărite

Intel ar trebui să anunțe în curând o serie nouă de procesoare, cele din seria 9000, dar scurgerile de informații continuă să strice toate surprizele. Sau măcar o parte din ele.

Intel a publicat o variantă eronată a unui fișier menit să ofere informații despre update-urile de micro-cod pentru procesoarele sale, iar pe acolo erau strecurate și câteva modele din seria 9000, care nu trebuiau încă făcute publice. Fișierul a fost corectat, dar conform zicalei „nu poți șterge ceva de pe internet”, mostre ale variantei inițiale încă mai sunt vizibile.

Absente din listă ar fi procesoarele pe care lumea le așteaptă cu adevărat, cele cu 8 nuclee, sau cel cu 8 nuclee, din moment ce nu este încă sigur dacă inevitabilul procesor va avea variante cu și fără suport pentru overclock, sau doar una singură. Nu erau trecute în listă nici procesoarele i7, așa că mai sunt „surprize” rămase.

Intel a mai publicat și un al doilea fișier cu specificațiile acestor noi modele, fișier ce a fost dat jos cu totul de pe serverul companiei. Dar imaginile au rămas, indicând și cam ce caracteristici vor avea noile procesoare.

Pe scurt, generația nouă va aduce un spor de cam 200MHz, maxim, la viteza de boost, urmând ca în mare parte să fie procesoare destul de asemănătoare cu cele din generația Coffee Lake actuale. Nu de alta, dar acestea tot Coffee Lake sunt, provocând ceva perturbații în planul pe care îl avea Intel de a în locui clasicul stil Tick-Tock de lansare a procesoarelor cu Process-Architecture-Optimization.

[Videocardz 1  2]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button