PC

A fost zărită prima placă de bază Intel Z390

Producătorul de hardware SuperMicro are deja pregătită prima placă de bază care folosește noul chipset Z390 de la Intel.

Această placă de bază a fost zărită în baza de date a SiSoft Sandra, fiind vorba de un model de testare ce folosește un procesor de 92W neidentificat, cu Hyperthreading. Având în vedere că modelul deblocat are un TDP de 95W, iar cel fără overclock este de 65W, ar putea fi vorba de un model din seria Cannonlake. Mai funcționa și la 1.6GHz, așa că probabil nu este un model de procesor final. Imaginea de mai jos, luată de pe Videocardz, vorbește de la sine.

Plăcile de bază din seria Z390 vor fi disponibile abia din a doua jumătate a anului 2018, și pare foarte probabil că vor avea suport pentru procesoare noi. Speculația principală este că vor fi procesoare Cannonlake, dar ar putea fi și un Coffee Lake Refresh. Important este că unul din modele va avea 8 nuclee fizice, așa că Intel încearcă să atingă paritate cu Intel pe platforma desktop.

Poate și după acest salt vom avea parte de aplicații cu adevărat optimizate pentru folosirea de nuclee multiple. Poate unele dintre ele vor fi chiar aplicații din suita Adobe, encoder-ul având tendință să nu se scaleze bine dincolo de șase nuclee.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button