PC

A fost zărit un procesor Intel cu 6 nuclee fără hyperthreading

De când Intel a dezvoltat prima generație de procesoare din cu i-uri în nume, ne-a obișnuit cu o rețetă destul de standard. Pentium-uri cu două nuclee, i3-uri care adaugă hyperhtreading, i5-uri cu 4 nuclee fără hyperthreading și i7-uri cu hyperhtreading. În ultima vreme asta s-a schimbat, și pare că tot se va schimba.

O listare recentă din baza de date a SiSoft Sandra arată un nou procesor Intel care are 6 nuclee și care duce lipsă de hyperthreading. Acesta nu se încadrează în vreuna din categoriile cunoscute până acum de la Intel, și ar putea reprezenta un produs cu totul nou, ca acele procesoare Pentium cu hyperhtreading introduse în seria Kaby Lake.

Procesorul Intel cu pricina este un model de testare ce rulează la o frecvență de 3.5GHz, ceea ce l-ar face puțin mai rapid cat un i7 6800K, dar dispune de doar 9MB cache, în loc de 15MB și doar 6 fire de execuție. Așa că performanța sa totală este mai scăzută. Procesorul rulează pe o placă de bază desktop din seria Kaby Lake, ceea ce ar sugera compatibilitate cu seria curentă de plăci de bază și ar exclude posibilitatea că ar fi vorba de un Skylake-X.

Se presupune că ar fi vorba de un procesor din seria Coffee Lake, acel pas intermediar adăugat înainte de Cannonlake, deoarece procesul de 10 nanometri încă nu era gata. Mai mult de atât, se presupune că ar fi un i5, din moment ce nu are hyperthreading.

Mai multe informații nu sunt disponibile acum, așa că va trebui să așteptăm și să vedem dacă avem aici un simplu model de testare care nu era complet activat, sau dacă Intel ar pregăti un răspuns în forță pentru Ryzen.
[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button