Community

A Fost Odată organizează o expoziție interactivă dedicată Drepturilor Copilului

În luna noiembrie, A Fost Odată organizează o expoziție în aer liber alături de Institutul Francez și Ambasada Franței în România. Expoziția este dedicată celei mai noi serii de podcast-uri care își propune să le explice copiilor drepturile lor fundamentale pornind de la un text-simbol, Micul Prinț.

În perioada 1-26 noiembrie, gardul Institutului Francez din România la București (Bd. Dacia 77) va deveni platformă de exprimare pentru acest proiect care își dorește să atragă atenția asupra drepturilor copiilor și a felului în care îi învățăm pe aceștia să devină cetățeni activi și responsabili. Proiectul este parte din a cincea ediție a Festivalului Internațional al Culturilor Digitale.

Vizitatorii și trecătorii vor putea scana un QR Code afișat pe panourile de la Institut prin intermediul camerei foto a telefonului şi vor putea asculta podcast-uri originale despre patru drepturi ale copiilor: educație, joc, timp liber și activități recreative, dreptul la informație și dreptul la securitate și protecție socială.

Textele sunt scrise de scriitori, jurnaliști și profesori (Diana Popescu, Miruna Meiroșu, Iulia Mândășescu, Andra Lupaescu), iar sound design-ul îi aparține jurnalistului și omului de radio Valentin Eduard Panduru. Vocile personajelor sunt interpretate cu expresivitate de Cristina Ștefania Mihăilescu, alături de Ana, Valentin și Petra Panduru. Petra are 8 ani și demonstrează deja calități de voiceover profesionist.

Mai mult, cele patru podcast-uri sunt traduse și lecturate inclusiv în limba franceză de către Eufrozina Băițan și Isabelle Grappin, ceea ce le oferă vorbitorilor de limba franceză posibilitatea de a asculta podcast-urile nu doar din România, ci și din alte țări.

Conținutul original poate fi folosit la școală, acasă și în toate locurile în care copiii se pot relaxa pentru a asculta o poveste, direct pe site, Spotify sau iTunes. Pe afostodata.ro copiii vor descoperi și fișe de lucru valoroase pe care echipa A Fost Odata le-a pregătit astfel încât informația despre drepturile lor să fie cât mai ușor de înțeles.
Pe lângă conținutul online proiectul a însemnat și patru întâlniri cu numeroși copii din toată țara care au învățat prin joc ce înseamnă să ai un drept, dar și o responsabilitate.

Proiectul este finanțat de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, în cadrul apelului la proiecte „Stat de drept” 2021 și este implementat de Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button