MORE

A fost lansat Canon 1D X Mark II!

Zvonurile care au aparut in urma cu o saptamana s-au adeverit: Canon 1D X Mark II  a fost lansat, si nu dezamageste. Pretul de lansare este mai mic atat prin comparatie cu concurenta, dar si fata de modelul anterior la momentul lansarii, adica noul 1D X costand acum „doar” 6000$.

Ca si specificatii, acesta are un senzor CMOS Dual Pixel, AF si Movie Servo AF pentru fotografie in rafala si autofocus continuu in timpul filmarii. 1D X Mark  II  poate face poze in rafala cu pana la 16 cadre pe secunda iar senzivitatea ISO este de la 100 pana la 51200 cu posibilitatea de extindere pana la 409600.  Un nou punct forte este acum si filmarea, de asta data 4K (DCI-4096×2160) direct in camera cu 60 de cadre pe secunda. Filmarea este realizata in format Motion JPEG, cu posibilitatea de a extrage poze de 8.8MPx direct din filmare. Utilizatorul are optiunea de a filma si FUll HD cu pana la 120 de cadre pe secunda. Un alt aspect interesant este stocarea pe CFast (nu tocmai ieftin nici el), care ofera viteze foarte bune de transfer, mai ales in cazul fotografierii in rafala sau al filmarii 4K.

debqwf5h8bxtaosz6k3w

Aveti mai jos fisa cu specificatiile tehnice si comunicatul oficial. Speram sa-l primim cat mai curand in teste!

 Canon EOS ID X Mark II
 Effective Pixels 20.2 megapixels
 Sensor Size Full Frame 36 x 24mm
 Video 4096 x 2160 @ 60/50/30/25/24fps
1920 x 1080 @ 120/100/60/50/30/25/24fps
 Lens Mount Canon EF
 Auto Focus 61 AF point
41 Cross-type sensor
all 61 point support focusing at f/8
support Dual Pixel CMOS AF system
EOS Intelligent Tracking and Recognition(iTR)
 Metering 216-zone 360,000 pixel RGB+IR Sensor
EOS Intelligent Subject Analysis(iSA)
 Shutter Speed 1/8000s to 30s,Bulb
 ISO Sensitivity ISO 100-51,200
Expansion to ISO 409,600
 Continuous 14fps(with AF / AE)
16fps(without AF / AE)
up to 170/73 full-size RAW+JPEG(CFast/CF)
 LCD Screen 3.2 inch 1,620,000 pixel Touch LCD
 ViewFinder 100% coverage 0.76x magnification optical viewfinder
 Wi-Fi / NFC / GPS built-in GPS
 Recording Media CFast 2.0 / CF
 All-Weather Yes
 Battery LP-E19 rechargeable battery
up to 1210 shots per charge
 Dimension 158.0 x 167.6 x 82.6mm
 Weight 1530g

COMUNICAT OFICIAL

București, România, 2 februarie 2016 – Canon prezintă astăzi mult-așteptatul EOS-1D X Mark II, noul său DSLR vârf de gamă, gândit pentru a vă aduce cea mai performantă combinație de rezoluție, viteză și calitate a imaginii. Construit pentru a oferi fotografilor un avantaj față de competiție încă din prima secundă a declanșării, modelul EOS-1D X Mark II stabilește un nou barem pentru viteză – fotografiind 14 cadre pe secundă (FPS), cu urmărire completă AF/AE, și 16 fps în modul Live View – fiind ideal pentru surprinderea subiecților aflați în mare viteză, fie ei în natură sau în cadrul unor competiții sportive de anvergură mondială.

Dezvoltat cu ajutorul răspunsurilor din cadrul comunității mondiale de fotografi ce folosesc EOS-1D X, modelul EOS-1D X Mark II dispune de un nou senzor CMOS full frame de 20,2 MP și noul sistem AI Servo AF III+, precum și de înregistrare video 4K de până la 60 cadre pe secunda. Această combinație de putere și performanță face din această cameră foto un însoțitor esențial pentru, practic, orice specializare profesională.

Redefinirea calității imaginii și preciziei AF

Cu o plajă ISO versatilă și largă – cu valori incredibile între 100 și 51200, extensibilă de la 50 la 409600 – modelul EOS-1D X Mark II excelează în orice tip de mediu de iluminare, de la cel mai luminos până la întuneric aproape deplin.

Asigurând o surprindere precisă a fiecărui cadru, camera foto are un sistem AF în 61 de puncte îmbunătățit, cu 41 de puncte AF tip cruce, acoperind o zonă extinsă, și focalizând în condiții de luminozitate joasă, de până la -3EV. Pentru prima dată, la fotografierea cu anumite teleconvertoare și obiective telefoto, noul sistem AF oferă și suport AF f/8 cu toate cele 61 de puncte, lasându-vă libertatea de a alege punctul de focalizare. Împreună cu popularele tehnologii AF pro de la Canon – EOS iTR și setările AF Case – modelul EOS-1D X Mark II include și un nou sistem AI Servo AF III+, care îmbunătățește sensibilitatea de urmărire în scenele în care mișcările subiecților pot avea loc brusc, ca de exemplu animalele sălbatice.

În parteneriat cu sistemul AF lucrează și un nou senzor de măsurare RGB+IR de 360k, ce oferă o expunere corectă și o detecție îmbunătățită a subiecților. Funcția Flicker Detection introdusă odată cu modelul EOS 7D Mark II, garantează și ea rezultate constante în condiții de iluminare artificială – perfectă pentru evenimentele sportive de interior.

Surprindeți fiecare secundă

Spărgând barierele fotografierii de mare viteză, EOS-1D X Mark II poate fotografia 14 cadre pe secundă cu urmărire completă AF/AE și în format RAW, echipându-vă pentru a surprinde momentul precis al unui eveniment sportiv, sau al prinderii prăzii unui animal. Pentru cei care au nevoie de și mai mult, modul Live View permite fotografierea a până la 16 fps, fără AF. Cu noua capabilitate pentru carduri CFast 2.0™, camera foto vă poate oferi fotografiere continuă de mare viteză, într-o rafală de JPEG-uri în număr nelimitat sau 170 de imagini RAW.

Modelul EOS-1D X Mark II este cel mai sensibil DSLR EOS de până acum, în parte datorită noilor procesoare duale “DIGIC 6+”, care se ocupă de procesarea de mare viteză a vastei cantități de date de imagine captate de senzor. Construcția avansata a oglinzii utilizează un nou mecanism de acționare ce furnizează puterea pentru fotografierea de mare viteză, minimizând vibrația si zgomotul oglinzii.

Filmare 4K pro-standard

Moștenirea Canon în domeniul filmelor 4K culminează cu noul EOS-1D X Mark II, oferind cineaștilor opțiunea de a filma 4K (4096×2160) într-un număr variat de cadre pe secundă, de până la 60 fps pe cardul CFast 2.0™. Oferă, de asemenea, filmarea Full HD (1920x1080p) la o rată incredibilă de 120 fps, ideală pentru scene cu încetinitorul. Momentele decisive dintr-o scenă 4K la 60 fps pot fi extrase sub formă de cadru de înaltă rezoluție, de 8,8 MP, dându-vă și mai mult control asupra momentului exact al declanșării. Cineaștii se pot bucura de AF rapid și fin la filmarea 4K și Full HD, datorită tehnologiilor Canon AF CMOS Dual Pixel și AF Movie Servo, iar ecranul LCD touch vă permite să alegeți rapid punctele AF în timp ce filmați.

Control optim al imaginii și fiabilitate

Profesioniștii au instrumentele necesare pentru a-și administra imaginile, pentru ca acestea să poată fi ușor transferate către agențiile de știri sau distribuitori, în câteva secunde. GPS-ul încorporat înregistrează locațiile de fotografiere în datele EXIF, ajutându-i pe profesioniști să își țină o evidență clară a ședințelor foto. Puteți alege să partjați imaginile prin FTP sau direct către computer – fie prin intermediul LAN cu cablu de Ethernet, fie prin USB 3.0 de superviteză. În plus, noul transmițător[i] wireless pentru fișiere WFT-E8 suportă și standardul de mare viteză 802.11ac (banda de 5 GHz).

Reprezentativ pentru moștenirea design-ului EOS, modelul EOS-1D X Mark II dispune de un sistem îmbunătățit de apucare și de comenzi mai bune, oferind o operativitate superioară care se simte natural la mână, iar impermeabilizarea îl face rezistent la intemperii – ideal pentru ședințe foto la exterior. Vizorul Intelligent Viewfinder II oferă un câmp vizual de aproximativ 100%, cu un afișaj electronic plin de informații fotografice – ceea ce înseamnă că nu mai e nevoie să vă mișcați privirea de la vizor.

Funcțiile-cheie EOS-1D X Mark II:

 • Surprinderea subiecților la o calitate excepțională a imaginii
 • Imagini clare, cu o precizie AF incredibilă
 • Ultra-viteză și performanță fiabilă, pentru a surprinde fiecare moment
 • Filmarea avansată în 4K vă aduce poveștile la viață
 • Output și management de mare viteză al imaginilor”

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button