RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

A fost descoperita o bresa de securitate in Call Of Duty

Jocul Call of Duty ar fi fost afectat foarte grav recent din cauza unor atacuri de hacking. Mai bine de 500.000 de conturi Activision au fost afectate in urma bresei de securitate. Aici discutam strict de numele de utilizator, adresa de mail si parola asociata contului. Mai important de atat, contul respectiv este utilizat si pentru restul jocurilor publicate de Activision, precum Sekiro: Shadows Die Twice. Bresa de securitate a fost raportata prima data duminica de catre un om din interiorul echipei de dezvoltare a seriei Call Of Duty. Foarte important sa va resetati parola contului Activision si sa activati autentificarea in doi pasi dupa aceasta isprava; acolo unde exista posibilitatea.

Inca nu am aflat modul in care hackerii au reusit sa ajunga la datele utilizatorilor, cel mai probabil au utilizat metoda brute-force. Este destul de grav deoarece o serie de jucatori ai jocului Call Of Duty au raportat ca nu se mai pot autentifica pe contul respectiv. Din pacate, autentificarea 2FA nu se poate activa pentru contul Activision in prezent. Este o problema care persista deja de o buna perioada de timp. Daca ai avut o parola foarte similara sau identica, este foarte important sa-ti schimbi parola adresei de mail sau a conturilor sensibile. Poti de asemenea sa elimini conturile de social media asociate, PSN, Battlenet sau Xbox.

Oricum nu este pentru prima data cand se intampla o bresa de securitate masiva. Au mai existat si alte cazuri care s-au intamplat recent. Foarte important inca o data, activati autentificarea in doi pasi peste tot, utilizati parole complexe si diferite pentru fiecare cont.

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button