GamingPC&ConsolesȘtiri IT

A fost anunțat Xbox Adaptive Controller, un gamepad pentru cei cu dizabilități

Microsoft va lansa un nou gamepad conceput pentru jucătorii cu mobilitate limitată în cursul acestui an.

Xbox Adaptive Controller, care va fi compatibil cu Windows 10, vine cu două butoane centrale mari, plus un număr de sloturi pe partea de sus, fiecare dintre acestea corespunzând unui buton de pe controller-ul Xbox standard. Veți putea să conectați alte butoane, joystick-uri, pedale și alte controllere fabricate de terți în acele sloturi, oferind practic posibilitatea de a vă crea propria schemă de control personalizată pe care o puteți remapa ori de câte ori doriți.

Acesta a fost dezvoltat alături de organizații precum The AbleGamers Charity, The Cerebral Palsy Foundation, Craig Hospital, SpecialEffect și Warfighter Engaged, precum și în mod direct cu jucătorii care suferă de o mobilitate limitată.

Microsoft va dezvălui mai multe detalii la E3, iar controller-ul va fi pus în vânzare exclusiv prin intermediul magazinului Microsoft în cursul acestui an pentru prețul de 99,99 dolari.

Compania a declarat:

Pentru jucătorii cu mobilitate limitată, găsirea de soluții pentru un controller care să se potrivească nevoilor lor individuale a fost o provocare. Soluțiile care există astăzi sunt adesea costisitoare, greu de găsit, sau necesită o abilitate tehnică semnificativă pentru a le crea. Scopul nostru a fost de a face dispozitivul cât mai adaptabil cu putință, astfel încât jucătorii să poată crea o configurație care să funcționeze pentru ei într-un mod plug-and-play, extensibil și accesibil.

Dr. Mick Donegan, fondator și director executiv la SpecialEffect – o organizație de caritate din Marea Britanie care ajută persoanele cu dizabilități să se bucure de jocurile video – a spus:

Aceasta a fost o colaborare crucială pentru noi. Experiența noastră în a ajuta persoanele cu dizabilități fizice complexe să acceseze jocuri video ne-a permis să oferim nu numai sfaturi foarte relevante despre caracteristici și design, dar și feedback direct din perspectiva centrată pe utilizator.

Microsoft are aici un produs cu un preț competitiv, care are un potențial masiv de a ajuta mult mai mulți oameni la nivel global să se bucure de magia jocurilor video.

Videoclipul de mai jos oferă mai multe detalii despre Xbox Adaptive Controller și arată unele dintre setările posibile. Pare foarte flexibil, și în prezent este compatibil cu o serie de alte controllere și gamepad-uri.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button