GamingPC&ConsolesȘtiri IT

A fost anunțat Sekiro – un Dark Souls în Japonia feudală

În seria de jocuri așteptate la E3 din partea distribuitorului Activision, pe lângă Destiny 2 și Call of Duty: Black Ops 4, se află acum și ultimul joc al studioului răspunzător pentru seria Dark Souls. Într-adevăr, talentul celor de la From Software pentru crearea de lumi captivante și întunecate este afișat încă o dată în Sekiro: Shadows Die Twice, dar de data aceasta aspectul mărcii comerciale este aplicat imaginilor uimitoare ale epocii Sengoku din Japonia anilor 1500. Jocul nu reprezintă o replică fidelă a istoriei, ci o poveste reimaginată stabilită în acel moment. Și dacă ne luăm după scurta secvență de gameplay pe care am văzut-o, From Software a creat o operă de artă plină de acțiune.

Jocul nu este așteptat să se lanseze până la începutul anului 2019, iar Activision a arătat o secvență foarte scurtă în demonstrația de la E3. Povestea din Sekiro urmărește o căutare a unor ninja pentru răzbunare după ce tânărul stăpân pe care a jurat să-l protejeze a fost răpit, iar rivalul său îi tăie brațul lui Sekiro. Practic, el a pierdut totul și acum este pe o cale violentă de mântuire, în speranța de a-și regăsi stăpânul. Ceea ce urmează sunt situații constante de viață și de moarte de-a lungul drumului, inclusiv strategiile diferite necesare pentru a învinge inamicii pe care Sekiro îi întâlnește în calea sa. Sunt mulți boși pe care protagonistul trebuie să-i învingă înainte de a ajunge la dușmanul său de moarte.

Deși și-a pierdut un braț, Sekiro a câștigat ceea ce From Software numește o proteză Shinobi. În timp ce războinicul are o sabie sau alte arme de luptă corp la corp în mâna dreaptă, stânga lui este un braț fals, în stil cyberpunk. Cu toate acestea, acea proteză oferă o mulțime de „unelte de braț” pentru diferite situații în timpul jocului. Caracteristica principală, un cârlig de prindere, introduce verticalitatea jocului. Astfel, Sekiro poate efectua salturi mari, escalada clădiri și multe altele. De asemenea, este util în timpul luptei. Există, de asemenea, un element de înviere pentru joc. După ce moare, Sekiro poate să învie, fiind un mod de a surprinde pe inamici și, în cele din urmă, să-i învingă. Nu este un lucru pe care să poți pune bază pe parcursul misiunii tale, dar ar trebui să fie util în anumite situații.

În timp ce Activision și From Software nu au dezvăluit foarte multe lucruri despre Sekiro: Shadows Die Twice la E3, duo-ul ne-a dat suficiente detalii pentru a ne stârni apetitul. Jocul arată uimitor, iar acele viziuni ale vechii Japonii sunt asociate cu brutalitatea acelei perioade din istorie. Este un fundal perfect pentru o poveste de răzbunare și un războinic care nu se va da în lături de la nimic pentru a-și atinge scopul. Când jocul va fi lansat, îl veți putea juca pe Xbox One, PS4 și pe PC prin Steam.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button