PCTECHTech&IT

A doua generație de procesoare Ryzen va fi lansată în martie

Conform unor informații noi ce s-au ivit de la magazine din Japonia, care susțin că au primit informația de la distribuitorii lor, procesoarele Ryzen de anul acesta vor fi disponibile din luna martie.

AMD încă nu a oferit o confirmare pentru lansarea procesoarelor, poate vor avea un anunț cu ocazia evenimentului CES 2018 de duminica aceasta. Așa că până atunci ne bazăm pe ce informații sunt vehiculate în industrie, iar la cât de bună este securitatea informațiilor prin industrie, sunt șanse bune ca data să fie corectă.

Prima generație de procesoare Ryzen a fost lansată tot în această perioadă din 2017, așa că nu este o imposibilitate. În special dacă luăm în considerare că noile procesoare Ryzen nu vor fi bazate pe o arhitectură nouă. Vor fi bazate pe o variantă ușor modificată de Zen 1, construită pe procesul de 12 nanometri în locul celui de 14 nanometri. Asta va însemna că noile procesoare ar trebui să aibă fie ceva mai eficiente, poate atingând frecvențe mai bune.

Alături de noile procesoare vom avea parte și de plăcile de bază din seria 400, care au fost zărite în liste de transport încă de anul trecut, așa că sunt foarte aproape de a fi lansate. La un loc, plăcile și procesoarele vor forma platforma Pinnacle Ridge. Plăcile de bază ar trebui să aducă din start suport solid pentru memorie de viteză mare, primele modele AM4 având ceva probleme în momentul lansării. Totuși, nu sunt plăci de bază pe care trebuie în mod obligatoriu să le cumpărați dacă aveți deja una din seria 300, din moment ce procesoarele noi vor fi compatibile cu plăcile de bază vechi, și vice-versa.

[Techpowerup]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Oare procesoarele pe care le vor lansa la anul vor fi pe acelasi socket AM4?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button