MORE

A apărut un camion electric, dar nu unul Tesla

Tot ne așteptam ca Elon Musk să anunțe luna viitoare primul camion electric al companiei, despre care tot ne dă indicii de la începutul anului. Însă o altă companie a decis să îi taie din elanul lui Elon, prin anunțarea camionului AEOS.

Compania este Cummins, din SUA, ce în mod normal se ocupă cu proiectarea și producția de motoare și generatoare de energie electrică. Așa că a combinat cele două idei într-un camion echipat cu o baterie de 140KWh, ce poate transporta 20 de tone pe o distanță de… 160 de kilometri.

Nu tocmai mult, dar bateria poate fi reîncărcată într-o singură oră, și este investigată includerea unor panouri solare pe undeva, în speranța de-a mai extinde autonomia… probabil nu prea mult. Nu de alta, dar ai avea nevoie de foarte multe panouri solare pentru a încărca o baterie de 140KWh. Mai multe baterii vor permite extinderea distanței maxime la în jur de 500 de kilometri.

Oricum, este suficient timp pentru a găsi moduri de-a face un camion care să nu se oprească pentru o oră la fiecare oră, din moment ce AEOS nu este un model de producție, ci doar un „concept”. Așa că probabil nu va ajunge pe drumuri prea curând, sau, dacă Tesla anunță un camion ceva mai capabil de transport pe distanțe mari.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button