PC&Consoles

A apărut pe Indiegogo o nouă consolă cu care poți juca jocuri vechi de PC și de pe alte platforme

Jocurile retro au parte de o revenire în ultima perioadă, în mare parte și datorită câtorva mini-console, printre care și NES Classic. Și deși aceste variante noi de console vechi sunt binevenite, niciuna nu îți va fi de ajutor dacă ai un teanc de CD-uri adunate din vremuri demult apuse pe care ai vrea să le rejoci. Aici intervine o consolă nouă, care caută în acest moment finanțare pe Indiegogo, ce promite să funcționeze cu toate CD-urile vechi cu jocuri de pe aproape fiecare platformă.

Numele acestei console este Seedi Retro Gaming System și ar trebui să funcționeze cu discurile originale ale jocurilor pentru DOS și alte câteva console mai vechi, precum primul PlayStation, Neo-Geo, TurboGrafx, și multe altele.

La baza acestei console s-ar afla un software open-source care folosește un sistem de emulare care va permite aducerea jocurilor vechi de pe CD-uri în noua eră a lumii moderne. Nu sunt precizate detalii exacte, dar se menționează folosirea unor emulatoare precum DOSBox și ScummVM pentru a juca jocuri vechi de PC, precum The Secret of Monkey Island, Doom, Quake, și altele.

Seedi ar funcționa și ca sistem de backup pentru aceste jocuri vechi, sugerând astfel că nu va fi necesar jucatul unui joc cu CD-ul introdus în consolă. Ținând cont de câte sisteme afirmă producătorii că poate să suporte Seedi, această consolă ar putea fi considerată drept emulatorul suprem. Dincolo de jucat jocuri, ea ar mai putea funcționa și ca un player media, fiind capabilă să redea muzică, filme și poze.

Mai jos aveți și un videoclip în care se poate vedea cum este folosit sistemul pentru a răsfoi colecția de jocuri. Acestea ar putea fi jucate folosind un controller opțional care seamănă foarte mult cu un DualShock 3, sau vă puteți folosi propriul vostru controller. Există și o aplicație care permite folosirea unui telefon inteligent pe post de controller.

Rămâne de văzut dacă toate aceste promisiuni vor putea fi respectate, dar momentan ne păstrăm scepticismul în această privință. Un alt aspect îngrijorător este partea ce ține de legalitatea acestui sistem, și dacă nu cumva firme precum Nintendo nu ar încerca să oprească proiectul. Toate acestea le vom afla în timp.

Momentan puteți accesa pagina consolei din link-ul de mai jos. Dacă doriți să finanțați acest proiect, prețul inițial pentru această consolă este de 99 dolari.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button