MORE

Google, Dat in Judecata

Iata ca ceea ce spuneam mai acum cateva zile, legat de micro-tranzactiile facute de catre copii din Google Play, incepe sa aiba consecinte. Google a fost dat in judecata de parinti ai caror copii au facut astfel de achizitii.

Problema este ca, dupa ce introduci parola in vederea cumpararii unei aplicatii, poti sa mai faci si alte cumparaturi, timp de inca 30 de minute, fara sa mai fie necesara reintroducerea ei. Mai mult, firmele de avocatura ce ii reprezinta pe parinti, spun ca “jocurile de mobil creeaza dependenta ridicata si sunt gandite asa in mod deliberat, pentru a ii tenta pe copii sa cumpere compulsiv.”

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button