Tech&IT

Pentru a-și găsi hard drive-ul cu 8000 de Bitcoin, proprietarul a demarat un plan de afaceri de 11 milioane de dolari

Autor: Matei Pană

James Howells este numele unui englez care a făcut cea mai mare greșeală din viața lui: a reușit să piardă un hard drive ce conține 8000 de Bitcoin (conține, mai exact, cheia de acces spre această comoară). Și pentru cei care nu sunt la curent cu prețul actual al unui Bitcoin, acesta este de „numai” 22.000 dolari, deci suma totală pierdută este de peste 176 milioane de dolari.

Cum faci să pierzi 176 milioane de dolari?

Cum a fost pierdut mai exact hard drive-ul? Ei bine, în 2013, James Howell pur și simplu a aruncat la gunoi (în mod neintenționat, evident) acel hard drive, care a ajuns într-o groapă de gunoi din Newport, Wales.

Pentru a-și recupera hard drive-ul, James s-a pus pe treabă: a angajat consultanți experți, a făcut rost de fonduri de la doi investitori și a demarat un plan de afaceri de 11 milioane de dolari. Conform Insider, britanicul are în plan să achiziționeze până și doi câini-robot de la Boston Dynamics care vor fi folosiți atât pentru securitate, ca niște camere de supraveghere mobile, cât și pentru a scana zonele în care hard drive-ul s-ar putea afla.

Cam cât costă un câine d-ăsta? Ei bine, doar vreo 75 de mii de dolari. Și este nevoie de doi astfel de roboți aici deoarece unul trebuie să patruleze în timp ce celălalt își încarcă bateria. James a numit acești doi câini pe care urmează să îi cumpere Satoshi (pseudonim pentru omul sau grupul de oameni care a creat Bitcoin) și Hal (de la Hal Finney, primul om care a făcut o tranzacție cu Bitcoin). O bună mutare de PR, care mută atenția potențialilor sponsori de la faptul că datele stau de aproape 10 ani într-un maldăr de gunoi, în umezeală și praf.

În plus, James se lovește de o mică problemă: autoritățile orașului îi interzic accesul în acea groapă de gunoi, aceștia spunând că “propunerile lui presupun riscuri asupra mediului pe care nu le putem accepta și nu le putem lua în considerare având în vedere termenii și condițiile pe care trebuie să le respectăm”. Ghinion!

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button