PCTECHTech&IT

70% dintre patch-urile Windows sunt datorate memoriei RAM

V-ați plictisit să vedeți patch-uri Windows în fiecare lună și, uneori, chiar mai des de atât? După cum se dovedește, marea majoritate a patch-urilor pentru Windows sunt nevoite să abordeze bug-uri de memorie, potrivit lui Matt Miller, inginer la Microsoft.

Miller a făcut o revelație interesantă la o recentă conferință de securitate în Israel. El a spus că, în decursul ultimilor 12 ani, aproximativ 70% din patch-urile Microsoft au vizat fixarea problemelor legate de memorie, informează Fudzilla.

Asta nu înseamnă că trebuie să dați vina pe memoria PC-ului vostru. Problema, potrivit lui Miller, este aceea că Windows este scris aproape în întregime în C și C++ (alături de C # și ceva assembly). Aceste limbaje de programare „nesigure pentru memorie” dau dezvoltatorilor acces foarte fin la adresele de memorie unde codul poate locui și fi executat.

Există greșeli în programare, dar dacă codul de gestionare a memoriei nu este scris corect, acesta deschide ușa către erorile de memorie pe care atacatorii le pot exploata, indiferent dacă rulați un kit de memorie ieftin sau ați cheltuit bani buni pe cele mai bune memorii RAM DDR4 pe care le puteți cumpăra. În orice caz, memoria sistemului reprezintă un vector de atac imens pentru hackeri. Aceștia pot folosi aceste vulnerabilități pentru a efectua atacuri de execuție la distanță, pentru a-și da privilegii elevate și pentru a-și exercita alte comportamente urâte.

Ați crede că până acum Microsoft ar fi stompat majoritatea erorilor legate de memorie, dar nu este așa de simplu. În timp ce majoritatea bug-urilor de bază au fost exterminate, hackerii s-au mutat la diferite tipuri de exploit-uri, care sunt mai complexe. Așadar, jocul de-a șoarecele și pisica continuă.

Nu puteți face nimic referitor la această situație, dar data viitoare când vă plângeți că trebuie din nou să restartați calculatorul din cauza instalării unor update-uri, cel puțin veți ști de ce.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button