MORE

7 criterii dupa care sa-ti cumperi masina de spalat!

Modele variate, marimi, brand-uri, functii, totul devine complicat cand vrei sa-ti alegi o masina de spalat. Atunci când ezitati între mai multe modele, exista cateva criterii la care trebuie sa fiti atenti pentru a lua cea mai inteleapta decizie!

Desi nivelul de zgomot nu are nimic de-a face cu spalatul rufelor, aceasta ramane un criteriu important cand ne alegem masina de spalat. Daca obisnuiti sa va spalati rufele noaptea, va veti dori cu siguranta si dumneavoastra, si vecinii o masina cat mai silentioasa! Atentie la etichetele energetice aplicate pe aparate! Mai nou specifica nivelul de zgomot al mașinii de spălat, sau ca sa fim mai exacti, două niveluri: unul pentru zgomotul pe care masina il face cand e încărcata complet si unul pentru functia de centrifugare.

Termostatul variabil este util pentru masinile de generatie mai veche, mai putin performante. In cazul masinilor de ultima generatie, temperatura se adapteaza singura in functie de cantitatea de haine pe care o pui in cuva masinii.

Programarea spalarii e functia care poate întârzia sau chiar programa ora de pornire a următorului ciclu de spălare. Va puteți spăla hainele cand nu sunteti acasa, ca sa nu mai fiti deranjat de zgomot sau ca sa economisiti timp.

Afisajul si semnalele sonore. Esențial pentru a vedea stadiul spalarii sau timpul rămas, display-ul este mai convenabil cand foloseste diode emițătoare de lumină sau un ecran LCD adevărat. Mai mult decât atât, mai nou, multe masini emit semnale sonore care anunta incheierea ciclului de spalare.

Numărul de containere si intretinerea lor. Toate mașinile de spălat rufe au cel puțin trei tancuri în care sunt introdusi detergentii (unul pentru spalare, una pentru pre-spălare) și balsamul. Sunt dispozitive care au o tavă suplimentară si pentru înălbitor. Nu uitati ca acestea trebuie clatite si curatate cu regularitate. Mai nou, au aparut mașini de spălat care calculeaza automat cantitatea ideala de detergent în funcție de diverși parametri (duritatea apei, programul selectat și cantitatea de rufe). Economia, comparativ cu administrarea manuala, poate ajunge la 30%.

Un nou venit în lumea masinilor de spalat este aburul care poate creste și mai mult nivelul de eficiență al spalarii. In timpul ciclului, utilizarea aburului scade temperatura apei (până la aproximativ 30 °C), care pătrunde ușor fibrele și asigură un rezultat optim. Umidificarea cu abur face călcatul mult mai usor. Unele branduri anunță reducerea la jumătate a timpului de calcare. Aburul reîmprospătează articolele de îmbrăcăminte, prin eliminarea mirosurilor printr-un ciclu de zece minute. În cele din urmă, unele dispozitive oferă o opțiune bactericid foarte utila pentru haine curatate profund pentru copii sau persoane cu pielea sensibilă.

Iluminarea tamburului. La viteza mare de centrifugare, rufele se lipesc de pereții tamburului. Ca nicio soseta sa nu scape, s-a inventat si functia de iluminarea a tamburului, o functie mai eficienta mai ales la masinile care se deschid pe sus si nu frontal.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button