PC

Detalii despre AMD Raven Ridge și puțin despre Ryzen 2

Din moment ce au fost lansate cam toate procesoarele AMD pe care le vom vedea pentru o vreme, a venit timpul să ne uităm către viitor și să înceapă șirul de știri, informații, zvonuri și cine mai știe ce despre generațiile următoare.

De această dată avem ceva informații venite de la PAX West, unde managerul de marketing pentru procesoare al AMD, Don Woligroski, a fost întrebat de canalul de youtube Joker Productions despre noile APU-uri Raven Ridge și despre Ryzen 2.

În ceea ce privește noile APU-uri, Woligroski a declarat că pot funcționa ca un înlocuitor pentru console, fiind capabile să ruleze până și jocuri noi în 1080p. Desigur, detaliul va fi departe de maxim, dar pare să aibă multă încredere în noile APU-uri. Acesta a spus că generațiile anterioare erau limitate foarte mult din cauza ineficienței procesoarelor, componenta grafică fiind capabilă încă din prima zi. Iar acum că nu vor mai fi impedimente pe partea de CPU, cea GPU Vega va putea să își facă treaba la eficiență maximă. Aparent se va descurca suficient de bine, la un preț suficient de mic, încât să invalideze achiziția unei console de jocuri. Desigur, probabil nu una din generația PS4 Pro sau Xbox One X, din moment ce acestea dispun de componente grafice mult mai serioase… desigur, tot au procesoare bazate pe Bulldozer, motiv pentru care unele jocuri tot nu vor funcționa la 60 de cadre pe secundă.

Woligroski a mai avut câteva cuvinte de spus și despre Ryzen 2, și anume că se lucrează la îmbunătățirea atât a frecvențelor cât și a numărului de instrucțiuni care pot fi executate într-un ciclu de procesare. Generația curentă de Ryzen este, conform spuselor sale, cel mai rău caz posibil în ceea ce privește performanța, așa că nu se poate merge decât în sus. Nu a putut să ofere informații concrete, dar a promis că se va pune presiune și în 2018 asupra competiției.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button