MORE

60 de mii de oameni inlocuiti cu roboti

Compania Foxconn este cunoscuta pentru doua lucruri la nivel mondial: produce aproape fiecare dispozitiv electronic pe care l-ai avut in ultimii 5 ani si nu are tocmai cei mai fericiti angajati din lume.

Compania a tot avut probleme cu moralul angajatilor, dupa o serie de incidente foarte nefericite. Cauza principala este reprezentata de conditiile de munca, asta si ca in esenta tot ceea ce fac multi dintre ei este sa repete aceeasi actiuni de cateva mii de ori pe zi, lucrand in unele peste 70 de ore pe saptamana. Foxconn a tot promis ca va imbunatati situatia, iar acum pare sa fi gasit o solutie permanenta, inlocuirea oamenilor cu roboti.

Aproximativ 60 de mii de angajati din cei 110 mii ai companiei au fost inlocuiti cu masinarii capabile sa faca aceleasi actiuni repetitive fara incetare. Foxconn declarasera anterior ca automatizarile nu vor afecta numarul de angajati, acestia urmand sa fie alocati unor alte sarcini, mai valoroase, din cadrul companiei.

Chiar daca a lasat fara locuri de munca zeci de mii de oameni, automatizarea are cateva avantaje pentru Foxconn si pentru clientul final. O masinarie poate lucra pe parcursul existentei sale mai mult ca un om, mai precis si mai ieftin, ceea ce inseamna ca produsul final poate avea un grad mai mare de fiabilitate.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button