PC

Wayback Machine are acum o extensie pentru Chrome

Wayback Machine este acea componentă din Arhiva Internetului care vă permite să vedeți înapoi în timp, în erele trecute ale internetului, pe vremea când fiecare website nu arăta predominant la fel. Iar de acum înainte o puteți face prin intermediul unei extensii oficiale de Chrome.

Aceasta nu va sta acolo pur și simplu ca o unealtă la care  să apelați pentru a vedea ce web design ridicol exista în 1999, ci va deveni o parte integrală din experiența voastră de navigare pe internet. În momentul în care această extensie va găsi un website care este pe cale să răspundă printr-o eroare de tipul 404, va începe să scormonească prin baza sa de date pentru cea mai recentă variantă arhivată a paginii respective.

Extensia va afișa în Chrome această variantă, cu mențiunea că vă uitați la o pagină arhivată. Arhiva internetului susține că nu va înregistra IP-ul celor care folosesc extensia, că nu trage cu ochiul la istoria utilizatorului și că se încearcă adăugarea unui server proxy pe la mijloc pentru a stabili încă un strat de protecție.

Extensia este disponibilă acum tuturor celor care vor să acceseze internetul fără teama de a mai vedea vreodată temutul mesaj „Page not found”.

[Internet Archive]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close